Financieringsopties voor Limburgse MKB's: Wat zijn de Mogelijkheden?


Limburgse MKB-bedrijven staan vaak voor de uitdagende taak om geschikte financieringsopties te vinden om hun groei en innovaties te realiseren. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden beschikbaar die specifiek gericht zijn op het ondersteunen van kleine en middelgrote ondernemingen in Limburg. In deze blogpost bespreken we enkele van de belangrijkste financieringsopties die LIOF aanbiedt en hoe je hier gebruik van kunt maken.

1. MKB Transitie Lening

De MKB Transitie Lening is ontworpen voor gevestigde MKB-bedrijven die hun bedrijfsprocessen willen verduurzamen of digitaliseren. Deze lening helpt bedrijven om te investeren in één van de vier strategische transities: energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering. Wat zijn de voordelen van deze lening? 

  • Achtergestelde lening: Dit betekent dat de lening wordt verstrekt zonder dat het bestaande schuldenlast verhoogd wordt, wat gunstig is voor je balans.
  • Co-financiering: Minimale co-financiering van 50% van het leningbedrag, wat helpt om extra investeerders aan te trekken.
  • Impact op transities: Door te investeren in duurzaamheid en digitalisering, draag je bij aan een slimmere, duurzamere en gezondere samenleving.
 

Elke maand een gratis opleiding voor UP-TO-DATE klanten

Persoonlijke begeleiding, service, opvolging,...: het zijn bij ons geen loze begrippen. Als klant kan je elke maand deelnemen aan onze gratis opleidingen.

2. Participatiefonds

Voor bedrijven die op zoek zijn naar versterking van hun eigen vermogen, biedt het Participatiefonds van LIOF een uitstekende oplossing. Dit fonds investeert in de vorm van aandelenkapitaal en kan worden gecombineerd met een achtergestelde lening. De belangrijkste kenmerken zijn:

  • Aandelenkapitaal: Investeringen variëren van € 100.000 tot € 5.000.000.
  • Langetermijninvesteringen: Een investeringsperiode van 5 tot 7 jaar, met de mogelijkheid tot een exit na deze periode.
  • Flexibiliteit: Geschikt zowel voor startups als voor middelgrote tot grote bedrijven die willen groeien of een bedrijfsovername plannen.
LIOF IN 50 SEC

3. Limburg Startup Capital Fund (LSCF)

Voor startups en innovatieve MKB's die bijdragen aan de maatschappelijke transities, zijn er twee financiële instrumenten beschikbaar uit het LSCF:

  • Limburg Vroege Fase Fonds (LVFF): Dit fonds ondersteunt innovaties in de vroege fase van ontwikkeling, ook wel de 'proof of concept' fase.
  • Seed Fonds Limburg (SFL): Dit fonds is gericht op de doorontwikkeling of groei van een innovatie, waarbij de haalbaarheid al is aangetoond.
meer info

Hoe kun je een aanvraag indienen?

Een aanvraag voor een van deze financieringsopties start met een goed uitgewerkt businessplan dat aansluit bij de strategische doelen van LIOF. Onze adviseurs staan klaar om je te helpen bij het opstellen van een businessplan en om je te begeleiden door het aanvraagproces.


Conclusie

Of je nu een start-up bent of een gevestigd MKB-bedrijf, er zijn meerdere financieringsmogelijkheden beschikbaar die je kunnen ondersteunen bij je groeiplannen en innovaties. Neem contact op met LIOF om te ontdekken welke optie het beste bij jouw onderneming past en hoe wij je verder kunnen helpen.

img_5011.jpegimg_5190.jpegimg_5554.jpeg

Vergeet niet om regelmatig onze website te bezoeken voor meer informatie over financieringsmogelijkheden en om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en evenementen in Limburg. Samen werken we aan een slimme, duurzame en gezonde toekomst voor Limburg!

Image description

Gratis Lunch & Learn "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google” | UP-TO-DATE Events

Dit evenement biedt inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en onze toepassingen van AI in deze gebieden. Deelnemers krijgen de kans om te leren van UP-TO-DATE WebDesign en inzichten te verwerven in hoe AI kan bijdragen aan effectievere en efficiëntere online aanwezigheid.

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak