Referentieproject: Het Jansenius - Landbouwinstituut in Leuven


Bij Vandebos Bouwonderneming zijn we er trots op om terug te blikken op ons prestigieuze project: de transformatie van het voormalige Landbouwinstituut (KU-Leuven) in Leuven. Dit pand, met een rijke geschiedenis, werd volledig gerenoveerd en omgevormd tot moderne handelsruimtes en luxe lofts, wat een nieuw leven inblies in het gebouw.

Project Doelen

Onze klant, Resiterra NV, had duidelijke doelen voor ogen:

  • Modernisering: Om het gebouw te upgraden naar de huidige normen en esthetische verwachtingen.
  • Duurzaamheid: Om het project milieuvriendelijk en energie-efficiënt te maken.
  • Functionele Verbeteringen: Om praktische en flexibele ruimtes te creëren die zowel voor commerciële als residentiële doeleinden geschikt zijn.
landbouwinstituut-1-69.7ecb5040.jpglandbouwinstituut-3-67.7ecb5040.jpglandbouwinstituut-4-70.fa4bf66e.jpglandbouwinstituut-2-68.7ecb5040.jpg

Aanpak en Uitvoering

Het project werd uitgevoerd onder de expertise van architectenbureau De Gregorio & Partners en omvatte een integrale renovatiepilo aanneming, waarbij Vandebos Bouwonderneming de regie nam over het gehele bouwproces. Onze aanpak omvatte de volgende fasen:

  1. Analyse en Planning: Een gedetailleerde analyse van de bestaande structuur en de specifieke behoeften van de klant vormden de basis voor een gedegen plan van aanpak.
  2. Ruwbouw en Structurele Aanpassingen: De eerste fase bestond uit omvangrijke structurele aanpassingen om de funderingen te versterken en de indeling van het gebouw geschikt te maken voor de nieuwe functie.
  3. Renovatie en Afwerking: Tijdens de renovatiefase werden duurzame bouwmaterialen en technieken ingezet. Met een focus op precisie en kwaliteit hebben we de commerciële ruimtes en lofts afgewerkt tot een hoog niveau van verfijning.
  4. Duurzame Innovaties: Het gebouw werd uitgerust met moderne, energiezuinige installaties, zoals hoogrendement beglazing, isolatie en energiezuinige verwarmingssystemen.
STERCK. TV Vandebos bouwonderneming

Resultaten en Impact

De renovatie van het Jansenius - Landbouwinstituut heeft niet alleen het gebouw opgefrist, maar heeft ook een aanzienlijke impuls gegeven aan de lokale economie en de leefomgeving.

  • Toegenomen Energie-efficiëntie: De verbeteringen hebben geleid tot lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.
  • Verbeterde Functionele Ruimtes: De handelsruimtes en lofts bieden moderne, flexibele woon- en werkplekken die voldoen aan de hoge eisen van de gebruikers.
  • Historisch Gezicht: Terwijl de moderne veranderingen werden doorgevoerd, bleef de historische charme van het gebouw behouden.

Het project bij het Jansenius – Landbouwinstituut in Leuven illustreert wat Vandebos Bouwonderneming kan bereiken: hoogwaardige renovaties die verleden en toekomst naadloos verbinden. Onze klant, Resiterra NV, en de architecten van De Gregorio & Partners zijn uiterst tevreden met het resultaat. Wij zijn trots op ons team voor hun toewijding en vakmanschap bij dit project.

Bent u geïnteresseerd in hoe wij uw project tot een vergelijkbaar succes kunnen maken? Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Image description

Overheidssubsidies voor je online opleidingen en advies

Via KMO-Portefeuille steunt de Vlaamse overheid bedrijven om online opleidingen en advies in te huren. Als erkend dienstverlener helpen wij je graag verder.

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak