Top 10 tips voor een effectievere glasinzameling thuis


Glas recyclen is meer dan alleen het goede doen; het is een teken van zorgzaamheid voor onze planeet. Bij GRL Glass Recycling & Logistics zijn we trots op onze rol in het glasrecyclingproces, en we willen onze expertise delen om uw glasinzameling thuis nóg effectiever te maken. Hier zijn de top 10 tips die eenvoudig zijn maar een groot verschil maken:

1. Begin bij de bron: Sorteer vroeg

Zorg ervoor dat u een aparte bak heeft voor glas dicht bij waar u het meestal wegdoet. Dit maakt de drempel lager om het direct goed te sorteren.

2. Spoel het uit: Schoon is beter

Even spoelen onder de kraan verwijdert voedselresten en voorkomt geurtjes. Bovendien wordt het recyclingproces hierdoor bevorderd.

3. Houd kleuren gescheiden: Een helder plan

Verschillende kleuren glas smelten samen kan leiden tot een hele batch met een ongewenste kleur. Houd bruin, groen en transparant gescheiden.

4. Labels: Weg ermee of laten zitten?

Etiketten hoeven niet per se verwijderd te worden; onze geavanceerde systemen kunnen hiermee omgaan. Bespaart u tijd en energie!

5. Denk om de doppen: Metaal en plastic apart

Verwijder doppen en deksels voordat u flessen en potten in de glasbak gooit. Metaal en plastic hebben hun eigen recyclingpaden.

6. Groot glas telt ook mee: Niet vergeten

Oude ramen of grotere stukken glas? Ook die kunnen gerecycled worden. Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor uw gebroken vlakglas.

7. Veiligheid eerst: Voorkom verwondingen

Gebroken glas? Verpak het veilig in papier of karton voor u het weggooit om uw en andermans veiligheid te waarborgen.

8. Gebruik wat je hebt: Creatief hergebruik

Een lege pot kan een nieuwe opbergmogelijkheid zijn of een vaasje. Kijk eerst naar hergebruik voordat u het wegdoet.

9. Blijf op de hoogte: De nieuwste kennis

Volg ons voor de laatste ontwikkelingen in glasrecycling en nuttige tips die u kunnen helpen bij een effectiever recyclingproces.

10. Doe mee met de community: Samen staan we sterk

Betrek de buurt bij het inzamelen en creëer bewustzijn over het belang van glasrecycling. Een gedeelde inzet voor een schoon milieu.

Door deze simpele stappen te volgen, draagt u bij aan de missie van GRL Glass Recycling & Logistics: een groenere wereld en een duurzame toekomst. Wij zijn dé experts in afvalbeheer en glasrecycling, en samen met u maken we een verschil! Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze diensten? Neem gerust contact op. Denk aan de toekomst, denk glas!

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak