7 Stappen in de Projectontwikkeling Volgens Groep Dethier


Projectontwikkeling is een complex proces dat zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Bij Groep Dethier hebben we meer dan 75 jaar ervaring in de bouwsector en hebben we een efficiënte projectontwikkelingsmethode ontwikkeld die bestaat uit zeven stappen. In deze blogpost zullen we deze stappen in detail bespreken.

1. Idee en Conceptontwikkeling

Elk project begint met een idee. In deze fase bespreken we de wensen van de klant en ontwikkelen we een eerste concept. Dit omvat het analyseren van de locatie en het soort project: residentieel, commercieel, openbaar, enz.

2. Haalbaarheidsstudie

Na het ontwikkelen van het concept, ondernemen we een diepgaande haalbaarheidsanalyse. Hierbij evalueren we zowel de technische als de financiële levensvatbaarheid van het project, terwijl we ook grondig de milieueffecten en de naleving van bestemmingsplannen en regelgeving onder de loep nemen.

Waarom werken bij Dethier

3. Ontwerp en Planning

Tijdens deze belangrijke fase van het project concentreren we ons op de uitwerking van het initiële ontwerp en het opstellen van gedetailleerde plannen. Dit proces vereist een intensieve samenwerking tussen ons team en gespecialiseerde professionals, waaronder architecten en ingenieurs. Samen zorgen we ervoor dat het ontwerp niet alleen creatief en innovatief is, maar ook voldoet aan de strikte bouwvoorschriften, veiligheidsnormen, en alle andere relevante vereisten en voorwaarden. Deze aanpak waarborgt dat we een solide basis leggen voor het realiseren van een project dat aan alle verwachtingen voldoet.

img_4266-bewerkt.jpegSchermafbeelding 2024-02-02 om 13.50.10.pngimage.jpgimage.jpg

4. Vergunningsaanvraag

Met het definitieve ontwerp dienen we de bouwaanvraag in bij de lokale overheid. We zorgen ervoor dat we alle noodzakelijke documenten verstrekken en volgen het proces op de voet om eventuele obstakels tijdig aan te pakken.

 

Phishing Waarschuwing: bericht in naam van FOD Economie doet opnieuw de ronde

Meerdere klanten melden dat een phishing bericht die zogezegd van de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie komt, doet opnieuw de ronde. D...

5. Bouwvoorbereiding

Terwijl de vergunning wordt verwerkt, beginnen we met de voorbereidingen voor de bouw. We selecteren onderaannemers, bestellen materialen en stellen een gedetailleerd bouwschema op.

6. Bouw

Dit is de fase waarin de plannen tot leven komen. Met ons team van ervaren professionals en betrouwbare partners zorgen we voor een soepele bouwfase en zorgen we voor de hoogste kwaliteitsnormen.

Interieurtrends 2024: Duurzaam en Stijlvol Wonen

Duurzaamheid is een term die we steeds vaker tegenkomen, vooral in de wereld van interieurontwerp. Het is een ontwikkeling die niet alleen g...

 

7. Oplevering en Nazorg

Na de voltooiing van de bouwwerkzaamheden leveren we het project op aan de klant. Bij Groep Dethier eindigt onze betrokkenheid echter niet met de oplevering. We bieden nazorg en staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden of problemen op te lossen.

Dit zijn de 7 stappen in de projectontwikkeling volgens Groep Dethier. We zijn trots op onze methodische aanpak en onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid. Heeft u vragen of wilt u meer weten over ons proces? Neem dan contact met ons op via info@groepdethier.be of bel ons op +32 11 59 19 93. We kijken ernaar uit om met u te werken aan uw volgende bouwproject.

Image description

Gratis Lunch & Learn "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google”

Ben je benieuwd naar de toekomst van AI en hoe het je bedrijf kan helpen? Zo ja, dan is ons aankomende Lunch & Learn seminarie over "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google" iets voor jou!

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak