De Toekomst van Metaalcoating: Hardinchromeren door Chromin BV


In de voortdurende zoektocht naar betere, duurzamere en veiligere industriële processen, introduceert Chromin BV een baanbrekende technologie: Hardinchromeren. Een proces dat de potentie heeft om de traditionele methoden van hardverchromen te vervangen.

Het Chroomdiffusie Proces: Innovatie in Bescherming

Hardinchromeren gaat verder dan de beperkingen van galvanische coating, door middel van een chroomdiffusie proces. Dit houdt in dat er geen sprake is van een laag die op het materiaal wordt aangebracht, maar dat het chroom integraal deel uit gaat maken van het oppervlak zelf, wat de kans op afspringen en afschilferen elimineert. Dit proces stelt ons in staat om met precisie complexe vormen en geometrieën te behandelen met een hoogstaande slijtage- en corrosieweerstand.

Milieu- en Gezondheidsbewust

Een van de meest opmerkelijke voordelen van dit proces is dat het geen blootstelling aan het toxische Cr 6+ met zich meebrengt. Hiermee voldoet Chromin BV aan de strengste normen omtrent REACH/RoHS verordeningen. Daarnaast biedt het de geruststelling van een foodgrade toelating volgens EG1935/2004, waardoor het ook in de voedingssector gebruikt kan worden.

Gratis Lunch & Learn "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google”

Heb je je al afgevraagd hoe Artificial Intelligence (AI) de wereld van online communicatie kan veranderen? Ben je benieuwd naar de toekomst van AI en hoe het je bedrijf kan helpen? Zo ja, dan is ons aankomende Lunch & Learn seminarie over "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google" iets voor jou! We nodigen je uit om deel te nemen aan dit boeiende evenement op één van de vijf verschillende locaties, waar we dieper zullen ingaan op de opkomst van AI en de impact ervan.

 

Hardinchromeren: Een Bewezen Alternatief

De beperkingen van hardverchromen, inclusief de impact op de vermoeiingssterkte en het risico op afschilfering, maakten het noodzakelijk om naar alternatieven te zoeken. Hardinchromeren komt naar voren als een waardevolle en bewezen optie. Dit thermo-chemische proces creëert een superieure oppervlakteharding, waardoor ferro-metalen niet enkel harder, maar ook veerkrachtiger worden.

Corrosiebestendig, Hard, Ductiel

De door Chromin BV geleverde diffusieprocessen leveren een hard, maar toch ductiel materiaal op, met een oppervlaktehardheid die te vergelijken is met keramiek. De vermoeiingssterkte van materialen behandeld met dit proces is significant hoger, wat bijdraagt aan efficiëntere en duurzamere ontwerpen van componenten. Gecombineerd met eventuele warmtebehandelingen kan het materiaal verder versterkt worden, terwijl het risico op scheurvorming en delaminatie door thermische schokken vermeden wordt. De temperatuur- en oxidatiebestendigheid van de behandelde componenten is uitmuntend, met een tolerantie tot ongeveer 850°C.

Chromin Bedrijfsfilm incl. animatie 2023

Unieke Voordelen van Chroomdiffusie

De voordelen van dit proces spreken voor zich. Geen Cr 6+ tijdens de productie, geen afschilfering, een verhoogde slijtvastheid door een ongekend hoge oppervlaktehardheid, corrosiebestendigheid en verhoogde weerstand tegen vermoeidheid. Dit alles maakt hardinchromeren het ideale proces voor tal van industriële toepassingen.

Ontdek de Mogelijkheden

Voor meer gedetailleerde informatie over dit innovatieve proces en de toepassingen ervan, nodigen we u uit om onze volledig vernieuwde website te bezoeken: www.chromin.nl. Hier kunt u alle ins en outs ontdekken over onze behandelingen en de voordelen die het hardinchromeren proces met zich meebrengt.

Kies voor vooruitgang, kies voor een veilig en duurzaam proces, kies voor hardinchromeren door Chromin BV.

 

Hardinchromeren: De Innovatieve Toekomst Van Oppervlaktebehandeling

Ontdek bij Chromin geavanceerde oppervlaktetechnologieën, milieuvriendelijke productie en baanbrekende innovaties. Verhoog de kracht en duurzaamheid van uw materialen en optimaliseer uw efficiëntie. Verken onze website voor gedetailleerde cijfers, succesverhalen en meer.

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak