Het Verzorgen van Haagplanten: Tips van Boomkwekerij Mentens


Een haagplant kan zowel een esthetisch als functioneel element zijn in elk landschapsontwerp. Het biedt privacy, werkt als een natuurlijke grens en kan ook dienen als een prachtig groen element in je tuin. Maar het onderhoud van een haagplant vraagt toewijding en de juiste kennis. Daarom delen we bij Boomkwekerij Mentens graag enkele van onze beste tips voor het verzorgen van haagplanten.

1. Water geven

Goed water geven is essentieel voor de groei en gezondheid van je haagplanten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de planten in de eerste weken na het planten voldoende water krijgen. Wanneer de planten eenmaal zijn gevestigd, is het raadzaam om de watergift te verminderen tot ongeveer eenmaal per week, afhankelijk van het weer.

image.jpg1700040553236.png1699957364029.pngimage.jpg

2. Snoeien

Het regelmatig snoeien van je haag helpt niet alleen om deze in vorm te houden, maar stimuleert ook de groei van nieuwe takken en blaadjes. Het is het beste om te snoeien in het vroege voorjaar, net voordat de plant begint te groeien, en eventueel een tweede keer in de zomer.

Stedelijke groei: Boomkwekerij Solitair, België

3. Bemesten

Het wordt sterk aangeraden om vaak kwaliteitsmest te gebruiken voor de bevordering van de groei en gezondheid van jouw haagplanten. Bij Boomkwekerij Mentens kunnen we deskundig advies geven over de mestsoorten die het meest geschikt zijn voor jouw specifieke haagplanten.

bezoek onze webshop

4. Ongediertebestrijding

Houd je haagplanten in de gaten op eventuele tekenen van ongedierte of ziekte. Vroege detectie kan helpen om de planten gezond te houden. Er zijn diverse milieuvriendelijke opties voor ongediertebestrijding die je kan overwegen.

Proef van ons ambachtelijk roomijs en plaats nu uw bestelling! | De Ijsbotiek

Proef van ons ambachtelijk roomijs en plaats nu uw bestelling! | De Ijsbotiek

heerlijk en ambachtelijk ijs in Hasselt

https://www.deijsboetiek.be

5. Bodemgezondheid

De bodem waarin je haagplanten groeien heeft een grote invloed op hun algemene gezondheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd en rijk aan voedingsstoffen is.


Bij Boomkwekerij Mentens zijn we gepassioneerd over het kweken van kwaliteitsplanten en het bieden van deskundig advies aan onze klanten. Voor meer informatie over het verzorgen van haagplanten, of vragen over onze andere planten en services, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze toegewijde professionals zijn altijd klaar om te helpen.

Industriële thermoreinigings- en recyclingtoepassingen met Pyrox-ovens | Pyrox | Industriële Reiniging BE

Industriële thermoreinigings- en recyclingtoepassingen met Pyrox-ovens | Pyrox | Industriële Reiniging BE

Ontdek de diverse industrieën die onze Pyrox-ovens gebruiken voor het reinigen van industriële onderdelen en textiel.

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak