Van Ontwerp Tot Uitvoering: De Werkwijze van Duurzaam Bouwen in Industriebouw bij Bolckmans


Duurzaamheid is momenteel een belangrijk buzzword in bijna alle sectoren, en de bouwsector is hierop geen uitzondering. Bij Bolckmans zijn we van mening dat duurzaam bouwen de norm moet zijn, niet de uitzondering. In dit artikel gaan we in op onze aanpak, Van ontwerp tot uitvoering: De werkwijze van duurzaam bouwen in Industriebouw.

Van Ontwerp tot Uitvoering: Duurzaamheid vanaf het Begin

Het traject van duurzaam bouwen begint bij het ontwerp. Een gebouw met duurzame kenmerken gaat veel verder dan enkel de aanwezigheid van zonnepanelen en een systeem voor regenwaterrecycling. Het is een kwestie van duurzaamheid integreren in het gehele bouwproces.

Dit begint bij de selectie van de bouwmaterialen. Het is essentieel om materialen te kiezen die duurzaam geproduceerd zijn en een lange levensduur hebben. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met de impact van het transport van deze materialen en de mogelijkheid tot recycling aan het einde van de levensduur.

Industriële thermoreinigings- en recyclingtoepassingen met Pyrox-ovens | Pyrox | Industriële Reiniging BE

Industriële thermoreinigings- en recyclingtoepassingen met Pyrox-ovens | Pyrox | Industriële Reiniging BE

Ontdek de diverse industrieën die onze Pyrox-ovens gebruiken voor het reinigen van industriële onderdelen en textiel.

https://www.pyroxovens.be

In de volgende stap, het bouwproces, wordt er zoveel mogelijk geprobeerd om afval te minimaliseren. Dit kan bijvoorbeeld door te werken met prefabricage, waarbij onderdelen van het gebouw vooraf worden geassembleerd. Dit vermindert niet alleen het afval op de bouwplaats, maar vermindert ook de bouwtijd en eventuele overlast.

Is dit een andere werkwijze dan we gewend zijn? Jazeker. Is het complex? Niet noodzakelijk. Met de juiste expertise en ervaring, kan elk bouwproject een stap in de richting van meer duurzaamheid zijn.

bekijk onze jobs

Bolckmans: Uw Partner in Duurzaam Bouwen in Industriebouw

Bij Bolckmans hebben we dit proces tot een kunst verheven. Wij zijn trots op onze ervaring en expertise in het implementeren van duurzame bouwtechnieken. Van ontwerp tot uitvoering, we beheren het volledige bouwproces met een continue focus op milieu-impact, veiligheid en gezondheid.

Ons uitgebreide dienstenaanbod in de utiliteitsbouw en industriebouw omvat alle aspecten van het bouwproces. Van ontwerp tot oplevering, we zorgen voor een soepele en efficiënte realisatie van uw bouwplannen.

UP-TO-DATE met Emiel Jans | Hoe maak ik een goed blogbericht?

We zetten digitale bouwtechnieken in voor foutloos, snel en efficiënt bouwen. We maken bijvoorbeeld gebruik van 3D-modellering en virtuele realiteit om de kans op fouten te minimaliseren en de efficiëntie te maximaliseren.

Daarbij staat duurzaamheid centraal in onze bedrijfscultuur. We streven altijd naar een minimale milieu-impact en hebben duurzaam bouwen verweven in ons DNA.

Bolckmans: Een Toonaangevende Aanbieder van Duurzaam Bouwen

Zoekt u een partner voor uw volgende industriële bouwproject? Overweeg dan Bolckmans. Met meer dan 50 jaar ervaring in de branche kunnen we u een naadloze en stressvrije bouwervaring garanderen. Van ontwerp tot uitvoering: De werkwijze van duurzaam bouwen in Industriebouw is ons handelsmerk.

We zijn trots op wat we doen en willen dat onze klanten dat ook zijn. Daarom nodigen we u uit om onze projecten te bekijken en meer te weten te komen over onze benadering van duurzaam bouwen. Bent u klaar om de eerste stap naar uw duurzame bouwproject te zetten? Neem dan contact met ons op en laten we samen bouwen aan een duurzamere toekomst.

MBS Groep - Uw Partner Voor Utiliteitsbouw Projecten

MBS Groep - Uw Partner Voor Utiliteitsbouw Projecten

MBS Groep, specialisten in utiliteitsbouw met jarenlange ervaring. Ontdek de mogelijkheden van prefab betonelementen voor uw utiliteitsproject.

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak