Subsidies voor Waterbuffering: Een diepgaande blik


Het is geen geheim dat water een cruciale bron is voor onze planeet en voor ondernemingen in het bijzonder. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe je jouw onderneming meer water-efficiënt kan maken? En belangrijker, wist je dat er subsidies beschikbaar zijn om dergelijke innovaties te ondersteunen? Ja, je hebt het goed gehoord: subsidies voor waterbuffering zijn hier, en ze zijn beschikbaar tot eind oktober! In dit artikel gaan we dieper in op wat deze subsidies inhouden, hoeveel ze bedragen en wat de voorwaarden zijn.

Wat zijn waterbuffering subsidies?

Ondernemingen die water willen besparen of innovatieve projecten rond waterbesparing of droogtebestrijding willen uitwerken, kunnen bij zowel de Vlaamse, Europese als lokale overheden terecht voor steunmaatregelen om deze projecten te helpen verwezenlijken. Deze subsidies zijn ontworpen om bedrijven te motiveren en te ondersteunen in hun inspanningen om milieuvriendelijkere en duurzamere watermanagementsystemen in te voeren.

Wat zijn de voorwaarden en bedragen?

Voor de waterscan kunnen alle kmo’s (inclusief vzw's met economische activiteit) die wettelijk niet verplicht zijn om een waterscan te laten uitvoeren en jaarlijks minstens 500 m3 water verbruiken, gratis aanspraak maken op zo’n waterscan.

De subsidie voor een kmo-portefeuille bedraagt voor kleine ondernemingen 30% tot een maximum van € 7.500 op jaarbasis en voor middelgrote ondernemingen 20%, ook tot een maximum van € 7.500 op jaarbasis.

Daarnaast kunnen bedrijven die investeren in waterbesparing of droogtebestrijding een ecologiepremie krijgen, waarbij het steunpercentage op de meerkost van de investering varieert naargelang de technologie.

Hoe kun je deze subsidies aanvragen?

Als je als onderneming een waterscan wil laten uitvoeren, neem dan contact op met één van de geselecteerde studiebureaus, die de waterscan in opdracht van VLAIO uitvoeren.

Ook voor de ecologiepremie en andere investeringssteun kun je terecht bij VLAIO. Lees meer over de aanvraagprocedure op de website van VLAIO.

Aarzel niet, spring aan boord!

Waterbesparing en droogtebestrijding moeten niet langer als uitdagingen worden gezien, maar eerder als kansen voor jouw onderneming om te innoveren, efficiënter te worden en een positieve impact op het milieu te hebben. Dankzij deze subsidies wordt het een hele stuk eenvoudiger om de nodige veranderingen te maken.

Vergeet niet: je kunt je aanmelden voor deze subsidies tot eind oktober, dus aarzel niet! Neem de stap naar een duurzamere toekomst en profiteer van de subsidies voor waterbuffering. Wil je meer weten of heb je vragen, neem dan contact met ons op. We staan klaar om je te helpen.

Neem voor meer informatie contact op met Zone Houthalen: inge.strauven@quares.be of +32 478 35 48 86.

Zone Houthalen is een actieve bedrijfsvereniging gevestigd in Houthalen-Helchteren, België. We zorgen ervoor dat bedrijven binnen onze zone niet alleen de nodige ondersteuning en middelen krijgen, maar ook verbonden blijven met elkaar, de lokale gemeenschap en bredere industrie. Voor meer informatie over ons en onze diensten, bezoek onze website: https://www.zone-houthalen-helchteren.be/

Groepsaankopen | ZONE Houthalen-Helchteren

Groepsaankopen | ZONE Houthalen-Helchteren

Groene energie, afvalophaling, kantoorbenodigdheden, schoonmaak, consortiumbewaking,… bieden we centraal aan met verlaagde prijzen. Samen staan we sterker en kunnen we en weten we meer.

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak