Kwaliteitsgarantie in de Flexibele Verpakkingsindustrie: Het Belang van Heat Seal Strength Testing


In de wereld van flexibele verpakkingen staan snelheid en efficiëntie voorop. Maar hoe garandeer je daarbij de kwaliteit? Het antwoord is simpel: heat seal strength testing. Bij Vived Management zijn we hiermee bezig op dagelijkse basis. Maar wat betekent dit nou werkelijk?

Wat is Heat Seal Strength Testing?

Heat Seal Strength Testing is een methode om de warmte-zegel-sterkte van verpakkingsmaterialen te meten. Dit is een kritische parameter voor de bruikbaarheid en de functionaliteit van het materiaal in het verpakkingsproces.

De ASTM F1921-12 testmethode wordt gebruikt, een standaard testmethode voor het bepalen van de hitte-zegel-sterkte van thermoplastische materialen. En bij Vived Management werken we met de meest geavanceerde apparatuur om deze testen uit te voeren.

Waarom is Heat Seal Strength Testing Belangrijk in de Flexibele Verpakkingsindustrie?

De kwaliteit van de seal is cruciaal voor de verpakkingskwaliteit. Een zwakke seal kan leiden tot een defect product, wat resulteert in ontevreden klanten en potentiële product recalls. Bovendien kan het verliezen veroorzaken in de logistieke keten, wat economische gevolgen kan hebben.

De Rol van Vived Management

Bij Vived Management hebben we al jaren ervaring met heat seal strength testing. Onze testers, zoals de J&B Hot Tack 3000, 4000 en 5000 MB tester zijn ontworpen om de hitte afdichtingseigenschappen van verpakkingsmaterialen in een nauwkeurig gecontroleerde omgeving te meten. We bieden precisie resultaten voor efficiënte verpakkingsontwikkeling.

Naar een Duurzamere Verpakkingsindustrie

Onze inzet bij Vived Management gaat verder dan kwaliteitsgarantie. We streven ook naar duurzaamheid. Daarom werken we aan voortdurende innovatie op het gebied van verpakkingstesten. Onze Top Load Tester, een instrument dat de verticale sterkte van plastic flessen en containers meet, draagt bij aan energie-efficiëntie en kostenbesparing in de flexibele verpakkingsindustrie.

De kwaliteitsgarantie in de flexibele verpakkingsindustrie is van essentieel belang en heat seal strength testing speelt daarbij een grote rol. Bij Vived Management begrijpen we het belang hiervan en zetten we ons in voor het leveren van betrouwbare, efficiënte oplossingen.

Bent u benieuwd naar wat onze apparatuur voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Contact voor meer informatie: email: info@vived-management.be contactnummer: +32 476 862 442 

VIVED Management | Vived Management

VIVED Management | Vived Management

How can we help you? We love to hear from you

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak