EEG en EMG: Een Diepere Kijk op Hoe Deze Tests De Activiteit Van Hersenen en Spieren Beoordelen


Bij Diagnosecentrum Lommel, zijn we er trots op dat we eersteklas diensten aanbieden voor het beoordelen van de gezondheidstoestand van onze patiënten. Twee van zulke diensten waarin we ons onderscheiden zijn de EEG (Elektro-encefalogram) en de EMG (Elektromyogram) tests. Deze tests spelen een cruciale rol in de diagnose en behandeling van diverse neurologische en neuromusculaire aandoeningen.

Wat zijn EEG en EMG?

EEG en EMG zijn niet-invasieve diagnostische procedures die de activiteit van de hersenen en spieren meten. EEG controleert de elektrische activiteit van de hersenen, terwijl EMG de gezondheid van spieren en de zenuwcellen die ze beheersen beoordeelt.

Maar hoe werken deze tests precies en wat kunnen ze ons vertellen over onze gezondheid?

Een Dieper Inzicht in EEG

Het elektro-encefalogram (EEG) is een test die de elektrische activiteit van de hersenen controleert. Denk aan je hersenen als een verfijnd elektriciteitsnetwerk, waarin miljoenen zenuwcellen (neuronen) signalen naar elkaar sturen. De activiteit van deze signalen wordt vastgelegd in een EEG.

Bij Diagnosecentrum Lommel wordt een EEG-test uitgevoerd door het plaatsen van elektroden op de hoofdhuid van de patiënt. Deze elektroden meten de elektrische impulsen in de hersenen. De signalen worden vervolgens omgezet in patronen die op een computer worden weergegeven.

EEG-en worden vaak gebruikt om aandoeningen zoals epilepsie, slaapstoornissen en hersentumoren te diagnosticeren. Ze zijn cruciaal om te begrijpen hoe goed je hersenen werken en om eventuele problemen snel te identificeren.

Een Kijkje in de Wereld van EMG

Het elektromyogram (EMG) is een test die wordt uitgevoerd om de gezondheid van spieren en de zenuwcellen die ze beheersen (de motorneuronen) te beoordelen. Tijdens een EMG test, wordt een klein naaldelektrode ingebracht in de spier om de elektrische activiteit te registreren.

Bij Diagnosecentrum Lommel gebruiken we EMG om spierzwakte, spasticiteit, spierkrampen en andere problemen met spieren en zenuwen te diagnosticeren. Het kan nuttig zijn bij het diagnosticeren van aandoeningen zoals perifere neuropathie, polio, ALS, en nog veel meer.

EEG en EMG: Onderdeel van Onze Toewijding aan Uw Gezondheid

Bij Diagnosecentrum Lommel zijn EEG en EMG slechts enkele van de vele diagnostische tests die we aanbieden. We streven ernaar om hoogwaardige zorg te bieden aan onze patiënten en deze tests zijn een cruciaal onderdeel van die toewijding. 

Wij begrijpen dat gezondheidszorg een persoonlijke aangelegenheid is. Daarom zorgen we ervoor dat tijdens deze tests, en alle andere diensten die we aanbieden, uw comfort en privacy onze hoogste prioriteit hebben. Ons professionele team zorgt ervoor dat de procedures soepel verlopen en dat u alle informatie heeft die u nodig heeft om geïnformeerde beslissingen te nemen over uw gezondheid.

Wilt u meer weten over EEG en EMG of andere diensten die we aanbieden bij Diagnosecentrum Lommel? Neem dan contact met ons op via 011 55 36 55 of per e-mail op secretariaat@diagnosecentrum-lommel.be. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.


Immune Functions Assays | R.E.D Labs Smart Site

Immune Functions Assays | R.E.D Labs Smart Site

Frequently observed immune dysregulations include altered cytokine profiles, high level of PGE2, low NK-cells activity, low CD57+ cells count, and abnormal levels of soluble CD14 and C4a.

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak