Antimicrobiële Resistentie Begrijpen: Inzichten en Richtlijnen Voor Medische Professionals vanuit HOST NOL


HOST NOL, een toonaangevend multidisciplinair ziekenhuisteam in de gezondheidszorg en farmaceutische sector, biedt inzichten en richtlijnen over 'Antimicrobiële Resistentie Begrijpen'. Ons doel is om medische professionals in staat te stellen om de problematiek van antimicrobiële resistentie te begrijpen en effectief aan te pakken.

Wat is Antimicrobiële Resistentie?

Antimicrobiële resistentie (AMR) is een wereldwijde gezondheidszorguitdaging geworden. Maar wat betekent het eigenlijk? Simpel gezegd, AMR treedt op wanneer micro-organismen (zoals bacteriën, virussen en sommige parasieten) zich aanpassen aan de medicijnen waarmee ze bestreden worden, zoals antibiotica, antiviralen en antimalarialen. Deze micro-organismen worden 'resistent' wat betekent dat de medicijnen niet langer werken.

Richtlijnen van HOST NOL

Onze expertise in infectiebeheer en epidemiologische risico's stelt ons in staat om betrouwbare richtlijnen te bieden aan medische professionals om antimicrobiële resistentie aan te pakken.

  1. Antimicrobiële Stewardship: Dit is een belangrijk aspect van onze diensten. Wij pleiten voor het juiste gebruik van antimicrobiële middelen, zoals antibiotica, om antimicrobiële resistentie te verminderen.
  2. Infectiepreventie en -controle: We helpen bij het implementeren van effectieve infectiepreventie en -controlepraktijken die kunnen bijdragen aan het verminderen van de prevalentie van resistente infecties.
  3. Geïntegreerde benadering: We geloven in een 'One Health' benadering, die menselijke, dierlijke en milieugezondheid met elkaar verbindt. Door deze benadering kunnen we de uitdaging van antimicrobiële resistentie op een meer holistische wijze aanpakken.

Waarom is dit belangrijk?

Het begrijpen van antimicrobiële resistentie en het nemen van de juiste preventieve maatregelen is van cruciaal belang om de effectiviteit van bestaande medicijnen te behouden en de volksgezondheid te beschermen. Zonder effectieve antimicrobiële middelen kunnen zelfs eenvoudige infecties levensbedreigend worden.

Samenvatting

HOST NOL werkt onvermoeibaar om de strijd tegen antimicrobiële resistentie te bevorderen door middel van onze Antimicrobiële Resistentie Begrijpen: Inzichten en Richtlijnen Voor Medische Professionals. Wij streven ernaar om medische professionals en gezondheidszorginstellingen te ondersteunen in hun dagelijkse praktijk en in de omgang met deze complexe uitdaging.

Heb je vragen of behoefte aan meer inzicht? Neem dan gerust contact met ons op via info@host-nol.be of bel ons op +32 89 321 538.

Sterker samen. Sneller samen. Slimmer samen. | HOST Noordoost-Limburg.

Contact | HOST Noordoost-Limburg

Contact | HOST Noordoost-Limburg

Een samenwerking tussen Limburgse ziekenhuizen (ZOL en Noorderhart) met wederzijdse uitwisseling van ervaring en epidemiologische data.

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak