Wegwijs in de wirwar van U-waardes van je ramen en deuren


Als je op zoek bent naar nieuwe ramen en deuren voor je woning, kom je waarschijnlijk verschillende termen tegen, zoals U-waarde. Maar wat betekent die U-waarde nu eigenlijk en waarom is het belangrijk bij het kiezen van ramen en deuren? In dit blogbericht zullen we je wegwijs maken in de wirwar van U-waardes, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat is de U-waarde?

De U-waarde is een maatstaf voor de warmtedoorgangscoëfficiënt van een materiaal. Het geeft aan hoeveel warmte er per seconde en per vierkante meter verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Celsius tussen binnen- en buitenkant van het materiaal. Met andere woorden, hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.

Waarom is de U-waarde belangrijk?

De U-waarde is belangrijk omdat het aangeeft hoe goed je ramen en deuren isoleren. Goed geïsoleerde ramen en deuren zorgen ervoor dat warmte in de winter binnen blijft en dat warmte in de zomer buiten blijft. Door te kiezen voor ramen en deuren met een lage U-waarde kun je energie besparen en je energierekening verlagen.

Daarnaast heeft de U-waarde ook invloed op het comfort in je woning. Ramen en deuren met een lage U-waarde zorgen namelijk voor een gelijkmatige temperatuur in huis, zonder koude zones bij de ramen. Dit zorgt voor een aangenaam leefklimaat en voorkomt tocht.


Verschillende U-waardes van ramen en deuren

Bij het kiezen van ramen en deuren is het belangrijk om te weten welke U-waardes er zijn en wat deze betekenen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende U-waardes van ramen en deuren:

  • Uw-waarde: dit is de U-waarde van het hele raam, inclusief glas en kozijn.
  • Ug-waarde: dit is de U-waarde van het glas. Hoe lager de Ug-waarde, hoe beter het glas isoleert.
  • Uf-waarde: dit is de U-waarde van het kozijn. Hoe lager de Uf-waarde, hoe beter het kozijn isoleert.
  • Uw-waarde: dit is de U-waarde van het hele deur, inclusief het glas en het deurkozijn.
  • Ud-waarde: dit is de U-waarde van het deurblad. Hoe lager de Ud-waarde, hoe beter de deur isoleert.

Het is belangrijk om te weten dat de U-waarde van ramen en deuren kan variëren, afhankelijk van het materiaal en de constructie. PVC ramen en deuren hebben bijvoorbeeld vaak een lagere U-waarde dan aluminium ramen en deuren.

PROFEL BEURS

Het kiezen van de juiste U-waarde

Bij het kiezen van ramen en deuren is het belangrijk om rekening te houden met de U-waarde. Een lage U-waarde zorgt immers voor betere isolatie en meer comfort in je woning. Echter, het is ook belangrijk om te kijken naar andere factoren, zoals het design, de duurzaamheid en de prijs-kwaliteitverhouding.

Bij Profel, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van ramen en deuren, kun je rekenen op producten met een hoge kwaliteit en een goede isolatiewaarde. Profel biedt ramen en deuren aan met verschillende U-waardes, zodat je altijd een keuze kunt maken die past bij jouw wensen en behoeften.


Bespaar energie met goede isolatie

Het kiezen van ramen en deuren met een lage U-waarde is niet alleen goed voor het comfort in je woning, maar ook voor het milieu. Goede isolatie zorgt namelijk voor een lagere energiebehoefte, waardoor je energie bespaart en je CO2-uitstoot vermindert.

Kortom, laat je niet afschrikken door de wirwar van U-waardes, maar zie het als een kans om te kiezen voor ramen en deuren die niet alleen mooi zijn, maar ook bijdragen aan een duurzame en comfortabele leefomgeving.

Wil je meer weten over de verschillende U-waardes van ramen en deuren of ben je geïnteresseerd in het assortiment van Profel? Neem dan contact op met Profel voor een vrijblijvende offerte of bezoek een van hun showrooms om de mogelijkheden te ontdekken.

Contact | ADK Maaseik nv

Contact | ADK Maaseik nv

ADK nv Maaseik Adres: Renkoven 3 | 3680 Maaseik Telefoon: 089 62 27 71 E-mail:  info@adknv.com Website:  http://adknv.com Ondernemin...

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak