De 5 belangrijkste verschillen tussen incassoprocedures in België en Nederland


Als specialist op het gebied van incasso van vorderingen van Belgische schuldeisers op Nederlandse schuldenaren, begrijpen wij bij Schuldenaar in Nederland dat er opmerkelijke verschillen zijn tussen incassoprocedures in België en Nederland. In dit artikel zullen we de 5 belangrijkste verschillen uiteenzetten, zodat u goed geïnformeerd bent over de verschillen tussen beide landen.

1. Administratie

Een belangrijk verschil tussen incassoprocedures in België en Nederland is de administratieve afhandeling. In Nederland is het incassoproces goed gestructureerd en transparant. Er zijn strikte regels en procedures om ervoor te zorgen dat het proces eerlijk en efficiënt verloopt. In België is er minder uniformiteit en kan de administratieve afhandeling complexer zijn.

2. Reactiesnelheid

In Nederland staat snelheid centraal bij incassoprocedures. Nederlandse incassobureaus zijn bekend om hun snelle reactietijd en proactieve benadering. Er zijn specifieke termijnen waarbinnen schuldenaren moeten reageren op incassobrieven en vorderingen. In België is de reactiesnelheid soms trager en kunnen procedures langer duren.

3. Scoringspercentage

Het scoringspercentage, oftewel het succespercentage van het innen van openstaande vorderingen, kan ook verschillen tussen België en Nederland. Nederland heeft over het algemeen een hoger scoringspercentage, wat betekent dat de kans groter is dat een vordering succesvol wordt geïnd.

4. Kosten

Een belangrijk aspect waar veel schuldeisers naar kijken, zijn de kosten van een incassoprocedure. In Nederland zijn de kosten vaak lager dan in België. Dit komt doordat in Nederland geen dure advocaat nodig is voor een procedure. Schuldeisers kunnen gebruik maken van gespecialiseerde juristen en incassospecialisten die het hele incassotraject verzorgen. Hierdoor blijven de kosten voor onze opdrachtgevers beperkt.

5. Juridisch systeem

Het juridische systeem in Nederland en België kan ook verschillen vertonen op het gebied van incassoprocedures. Elk land heeft zijn eigen wetten en regelgeving met betrekking tot incasso. Het is daarom belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de specifieke regels en procedures in het betreffende land.

Bij Schuldenaar in Nederland begrijpen we de verschillen tussen incassoprocedures in België en Nederland en bieden we onze klanten kwaliteit en garantie. Als u meer wilt weten over onze diensten en hoe wij u kunnen helpen met incasso van vorderingen, neem dan gerust contact met ons op.

Contact voor meer informatie:

  • Adres: Vossenstraat 22, 3630 Maasmechelen, België
  • Telefoonnummer: +32 46 509 36 78
  • E-mailadres: info@schuldenaarinnederland.be
  • Website: Schuldenaar in Nederland
Ons Kantoor | Incassobureau Nederland

Ons Kantoor | Incassobureau Nederland

SchuldenaarInNederland heeft ruime ervaring met de incasso van vorderingen van Belgische schuldeisers op Nederlandse debiteuren.

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak