Supply Chain Visibility: Het belang van realtime tracking en transparantie in de logistieke keten


De wereldwijde logistieke sector staat nooit stil, en het is essentieel voor bedrijven in de transport- en logistieke sector om Supply Chain Visibility te hebben. Group GTS begrijpt het belang van realtime tracking en transparantie in de logistieke keten en stelt alles in het werk om deze behoefte te vervullen.

Wat is Supply Chain Visibility?

Supply Chain Visibility, ook wel bekend als zichtbaarheid in de toeleveringsketen, verwijst naar het vermogen van bedrijven om real-time informatie te verkrijgen en een volledig overzicht te hebben van alle stappen in de logistieke keten. Deze zichtbaarheid stelt bedrijven in staat om inzicht te verkrijgen in het gehele logistieke proces, van het moment waarop goederen worden opgehaald tot de uiteindelijke levering ervan. 

Safety Award 2016 Group GTS

Door middel van Supply Chain Visibility kunnen bedrijven nauwkeurig de prestaties en efficiëntie van hun logistieke processen monitoren en verbeteren. Dit stelt hen in staat om eventuele knelpunten of inefficiënties binnen de toeleveringsketen te identificeren en aan te pakken. Bovendien kunnen bedrijven met behulp van deze zichtbaarheid ook betere beslissingen nemen met betrekking tot voorraadbeheer, transportplanning en orderafhandeling. Kortom, Supply Chain Visibility speelt een essentiële rol in het optimaliseren van de logistieke activiteiten van een bedrijf, wat uiteindelijk kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen en verbeterde klanttevredenheid.


Waarom is Supply Chain Visibility belangrijk?

Het hebben van Supply Chain Visibility biedt verschillende voordelen voor bedrijven in de transport- en logistieke sector:

  1. Optimale planning en resourcebeheer: Met realtime tracking kunnen bedrijven de locatie en status van goederen in de logistieke keten volgen. Dit stelt hen in staat om betere beslissingen te nemen over planning en resourcebeheer, zoals het optimaliseren van routes, het verminderen van lege kilometers en het efficiënt inzetten van voertuigen en personeel.
  2. Verbeterde klantenservice: Supply Chain Visibility stelt bedrijven in staat om klanten real-time updates te geven over de status van hun zendingen. Dit zorgt voor transparantie en vertrouwen, en stelt klanten in staat om proactief te reageren op eventuele vertragingen of problemen.
  3. Snellere probleemoplossing: Met realtime tracking kunnen bedrijven snel eventuele problemen in de logistieke keten identificeren en aanpakken. Dit stelt hen in staat om proactief te reageren en vertragingen of verstoringen te minimaliseren.
  4. Kostenbesparing: Door realtime inzicht te hebben in de logistieke keten, kunnen bedrijven inefficiënties identificeren en elimineren. Dit kan leiden tot kostenbesparingen, zoals het verminderen van overtollige voorraad, het minimaliseren van verloren of beschadigde goederen en het optimaliseren van transportkosten.
  5. Risicobeheer: Supply Chain Visibility stelt bedrijven in staat om potentiële risico's in de logistieke keten te identificeren en te beheren. Dit omvat het monitoren van externe factoren zoals weersomstandigheden, transportbeperkingen en douaneprocedures, evenals het identificeren van interne risico's zoals vertragingen in het proces of onjuiste documentatie.

Group GTS: Uw partner in Supply Chain Visibility

Bij Group GTS begrijpen we het belang van Supply Chain Visibility en streven we ernaar om onze klanten te voorzien van realtime tracking en transparantie in de logistieke keten. Met ons geavanceerde track-and-trace systeem kunnen klanten de status van hun zendingen volgen vanaf het ophalen tot aan de levering. Onze chauffeurs zijn uitgerust met documentscanners, zodat klanten direct toegang hebben tot alle belangrijke documenten.


Wij geloven dat Supply Chain Visibility essentieel is voor het leveren van optimale service aan onze klanten. Door het bieden van realtime tracking en transparantie, willen we ervoor zorgen dat onze klanten altijd op de hoogte zijn van de status van hun zendingen. Dit stelt hen in staat om proactief te reageren op eventuele veranderingen of problemen en draagt bij aan een soepel en efficiënt logistiek proces.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner in de transport- en logistieke sector die Supply Chain Visibility hoog in het vaandel heeft staan, neem dan contact op met Group GTS. Ons ervaren team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de informatie die u nodig heeft om uw logistieke processen te optimaliseren.

CONTACT_EN

CONTACT_EN

Contact us now for a quotation or more info about your transport. One telephone call - you save time and money and are sure of the highest quality!

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak