Psychologie achter betalingsgedrag: hoe gedragseconomie uw cashflow kan beïnvloeden


Als financieel directeur of bedrijfseigenaar is het belangrijk om de psychologie achter het betalingsgedrag van uw klanten te begrijpen. Het kan uw cashflow namelijk rechtstreeks beïnvloeden. In deze blogpost zullen we de rol van gedragseconomie bespreken en benadrukken hoe een persoonlijke benadering in de vorm van regelmatig telefonisch contact en overleg hierbij van essentieel belang is.

Het belang van gedragseconomie

Gedragseconomie richt zich op de studie van menselijk gedrag en hoe dit ons economische besluitvormingsproces beïnvloedt. In de context van betalingsgedrag kan dit betekenen dat klanten niet altijd rationele economische beslissingen nemen bij het betalen van hun facturen.

Vaak geven mensen de voorkeur aan onmiddellijke bevrediging boven uitgestelde bevrediging. Dit betekent dat ze soms geneigd zijn om hun betalingen uit te stellen, zelfs als ze de financiële mogelijkheden hebben om te betalen. Verschillende factoren spelen hierbij een rol, zoals emoties, sociale normen en de perceptie van waarde. Deze factoren hebben invloed op het betalingsgedrag van mensen.

UP-TO-DATE met Emiel Jans | Hoe maak ik een goed blogbericht?

Het belang van persoonlijk contact en overleg

Een persoonlijke benadering is cruciaal bij het beïnvloeden van het betalingsgedrag van uw klanten. Door regelmatig telefonisch contact en overleg te hebben, kunt u een sterke relatie opbouwen en vertrouwen opbouwen. Dit kan leiden tot een hogere betalingsbereidheid en een snellere betaling van openstaande facturen.

Bij Exago begrijpen we het belang van persoonlijk contact. Onze getrainde cashflow specialisten zorgen voor een klantvriendelijke opvolging van uw debiteuren wereldwijd. Ze bellen dagelijks honderden bedrijven om betalingen te verkrijgen. Door deze persoonlijke aanpak kunnen we een directe invloed uitoefenen op het betalingsgedrag van uw klanten.


De voordelen van Exago's persoonlijke aanpak

Door te kiezen voor Exago's persoonlijke aanpak profiteert u van verschillende voordelen:

  1. Verhoogde betalingsbereidheid: Door regelmatig telefonisch contact op te nemen met uw klanten, vergroot u de kans dat ze hun betalingen op tijd voldoen.
  2. Snellere betalingen: Dankzij onze persoonlijke benadering kunnen we betalingen sneller innen, waardoor uw cashflow verbetert en uw liquiditeit toeneemt.
  3. Sterke klantrelaties: Door regelmatig contact en overleg op te nemen met uw klanten, kunt u een sterke relatie opbouwen en klanttevredenheid bevorderen.
  4. Kostenbesparingen: Door laatbetalers tijdig aan te manen, bespaart u kosten op krediet, rente en verloren rente-inkomsten. Dit heeft directe invloed op uw liquiditeit en cashflow.

Bij Exago staan we klaar om u te helpen uw betalingsgedrag te beïnvloeden en uw cashflow te optimaliseren. Door middel van een persoonlijke aanpak en regelmatig telefonisch contact zorgen wij ervoor dat uw klanten tijdig betalen en uw cashflow verbetert.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u ook profiteren van de voordelen van Exago's persoonlijke aanpak? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een gratis online adviesgesprek. Onze specialisten staan klaar om u te helpen uw bedrijfsrendement te verhogen en uw debiteurenbeheer te optimaliseren.

Contact - eXago

Contact - eXago

Contact informatie van eXago. Contacteer ons door het contactformulier in te vullen en we trachten je binnen de 24u een antwoord te bezorgen.

ONTDEK MEER

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak