Ontdek duurzame alternatieven voor traditionele begrafenissen


Ben je op zoek naar een meer duurzame en milieuvriendelijke manier om afscheid te nemen van een dierbare? In dit artikel ontdek je enkele interessante alternatieven voor traditionele begrafenissen. Bij De Uitvaartmakelaar begrijpen we het belang van verantwoordelijkheid nemen voor onze planeet, zelfs tijdens moeilijke tijden.

Duurzaamheid in de uitvaartsector

De uitvaartsector is de afgelopen jaren steeds bewuster geworden van het belang van duurzaamheid. Traditionele begrafenissen kunnen belastend zijn voor het milieu door het gebruik van giftige chemicaliĆ«n, het kappen van bomen voor houten kisten, en de impact van crematie op de luchtkwaliteit. Gelukkig zijn er nu alternatieve opties beschikbaar die rekening houden met de ecologische voetafdruk. 

Natuurbegraafplaatsen

Een van de duurzame alternatieven die steeds populairder wordt, is een natuurbegraafplaats. In plaats van een traditionele begraafplaats, waar grafstenen en monumenten het landschap domineren, bieden natuurbegraafplaatsen een natuurlijke omgeving waar overledenen in harmonie met de natuur kunnen worden opgenomen. De graven worden gemarkeerd met natuurlijke materialen zoals een boom, een struik of een eenvoudige steen, waardoor het landschap ongerept blijft.

Biologisch afbreekbare urnen

Voor diegenen die de voorkeur geven aan crematie, zijn er nu biologisch afbreekbare urnen beschikbaar. Deze urnen worden gemaakt van organische materialen zoals zout, zand of gerecycled papier, waardoor ze snel kunnen afbreken en de as veilig kan worden teruggegeven aan de natuur. Sommige urnen bevatten zelfs zaden van bomen of bloemen, waardoor er een nieuw leven kan ontstaan op de plaats waar de as wordt begraven.

Oplossen in water

Een andere innovatieve benadering van duurzaam afscheid nemen is het oplossen van het lichaam in water. Bij deze methode, ook wel bekend als aquamatie of resomatie, wordt het lichaam in een speciale installatie geplaatst waarbij warmte, water en kaliumhydroxide worden gebruikt om het lichaam op een milieuvriendelijke manier af te breken. De overblijfselen kunnen dan veilig worden teruggegeven aan de natuur.

Contact voor meer informatie

Bij De Uitvaartmakelaar begrijpen we dat het vinden van het juiste duurzame alternatief voor een traditionele begrafenis een persoonlijke keuze is. We staan klaar om je te helpen bij het verkennen van de mogelijkheden en het beantwoorden van al je vragen. Neem contact met ons op via telefoon of e-mail voor meer informatie over onze diensten en hoe we je kunnen ondersteunen bij het realiseren van een duurzaam afscheid.

Contactgegevens:

  • Bedrijfsnaam: BVBA Krediet Nationaal
  • Adres: Koning Albertlaan 46B, 3680 Maaseik
  • Telefoon: 089 300 077
  • Fax: 089 852 614
  • E-mail: info@kredietpunt.be

Onze bereikbaarheid:

  • Maandag tot en met vrijdag: 08.00 - 20.00 uur
  • Zaterdag: 08.00 - 16.00 uur
  • Bezoeken enkel op afspraak

De Uitvaartmakelaar is een onderdeel van Krediet Nationaal, een bemiddelaar van consumentenkrediet en verzekeringsproducten.

Contact

Contact

Vul het onderstaande contactformulier in of bel 089 300 077. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur en op zaterdag tot 16.0...

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak