Kies de juiste oven voor uw bakkerij - Tips en tricks!


Als bakkerij is het kiezen van de juiste oven essentieel voor het behalen van kwaliteitsvolle resultaten. Een goede oven kan het verschil maken in de smaak, textuur en uiterlijk van uw gebakken producten. Hier zijn enkele tips en tricks om u te helpen de juiste oven voor uw bakkerij te kiezen.

1. Begrijp uw bakkersnoden

Voordat u een oven kiest, is het belangrijk om uw bakkersnoden goed te begrijpen. Overweeg het soort bakproducten dat u produceert, de hoeveelheid die u dagelijks bakt en eventuele specifieke vereisten zoals snelheid, energie-efficiëntie en flexibiliteit. Door uw behoeften duidelijk in kaart te brengen, kunt u gericht op zoek gaan naar de juiste oven.

2. Kies het juiste type oven

Er zijn verschillende soorten ovens beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. De twee meest voorkomende typen ovens voor bakkerijen zijn de convectieoven en de stoomoven.

  • Convectieovens maken gebruik van hete lucht en zijn ideaal voor het bakken van brood, gebak en andere bakproducten. Ze zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en een knapperige korst.
  • Stoomovens zijn geweldige keukenapparaten voor het bakken van vochtige producten, zoals bagels en croissants. Ze creëren een perfecte vochtige omgeving, wat resulteert in een heerlijk zachte en luchtige textuur voor deze lekkernijen. Met stoomovens kun je ervoor zorgen dat je gebak altijd perfect gaar is en een uitstekende smaak en consistentie heeft. Het gebruik van een stoomoven is een geweldige manier om je bakvaardigheden naar een hoger niveau te tillen en je gerechten naar een professioneel niveau te tillen. Probeer het zelf en geniet van de perfecte textuur en smaak die stoomovens kunnen bieden!
  • Vloerovens worden gebruikt voor het bakken van voedsel zoals brood en pizza. Ze hebben een unieke bakmethode waarbij het voedsel direct op de hete vloer wordt geplaatst. Dit zorgt voor een gelijkmatige en knapperige textuur. Vloerovens worden vaak gebruikt in bakkerijen en pizzeria's vanwege hun vermogen om de perfecte korst te creëren. De vloer is gemaakt van hittebestendige materialen zoals steen of tegels. Het gebruik van vloerovens vereist enige kennis en ervaring, maar het resultaat is de moeite waard. Het voedsel krijgt een unieke smaak en textuur die moeilijk te repliceren zijn met andere oventypes. Overweeg het gebruik van een vloeroven voor een authentieke bakervaring.
  • Rotatieve rotorovens zijn een soort ovens die een roterend mechanisme gebruiken om voedsel gelijkmatig te verwarmen. Deze ovens hebben een roterende plaat of mand waarop het voedsel wordt geplaatst. Terwijl de plaat of mand roteert, circuleert de hete lucht gelijkmatig rond het voedsel, waardoor een gelijkmatige en consistente bereiding wordt bevorderd. Rotatieve rotorovens worden vaak gebruikt in professionele keukens en bakkerijen vanwege hun vermogen om grote hoeveelheden voedsel efficiënt te bereiden. Ze zijn ideaal voor het bakken van brood, cake, pizza en andere gebakken producten. Het roterende mechanisme zorgt ervoor dat het voedsel gelijkmatig wordt verwarmd, wat resulteert in een gelijkmatige kleuring en krokante textuur. Daarnaast kunnen rotatieve rotorovens ook worden gebruikt voor het braden van vlees, gevogelte en groenten. Het roterende mechanisme zorgt ervoor dat het voedsel aan alle kanten gelijkmatig wordt verwarmd, waardoor sappige en smaakvolle gerechten worden bereikt. Kortom, rotatieve rotorovens zijn veelzijdige ovens die zorgen voor een gelijkmatige en consistente bereiding van voedsel. Ze worden vaak gebruikt in professionele keukens en bakkerijen vanwege hun efficiëntie en kwaliteit van de resultaten.

Bepaal welk type oven het beste past bij uw bakkersnoden en selecteer op basis daarvan.

3. Let op de capaciteit en grootte

Bij het kiezen van een oven is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit en grootte. Het moet groot genoeg zijn om de hoeveelheid gebakken producten aan te kunnen die u dagelijks produceert. Overweeg ook de beschikbare ruimte in uw bakkerij en zorg ervoor dat de oven past zonder dat het te krap wordt.

4. Kwaliteit en betrouwbaarheid

Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een oven is de kwaliteit en betrouwbaarheid van het merk. Zorg ervoor dat u ovens van gerenommeerde merken overweegt die bekend staan om hun duurzaamheid en goede prestaties. Bij Peeters BV - Producent machines bieden we topmerken aan en staan we bekend om onze kwaliteit en betrouwbare service. 

5. Vraag advies aan experts

Als u twijfelt over welke oven het beste is voor uw bakkerij, aarzel dan niet om advies in te winnen. Onze experts bij Peeters BV - Producent machines staan klaar om u te helpen de juiste beslissing te nemen. We hebben jarenlange ervaring in de bakkerijsector en kunnen u begeleiden bij het kiezen van de oven die perfect aansluit bij uw behoeften.

Kies de juiste oven voor uw bakkerij - Tips en tricks!

Bij Peeters BV - Producent machines begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste oven te kiezen voor uw bakkerij. Met ons breed gamma aan bakkerijmachines en ons team van experts helpen we u graag bij het maken van de beste keuze voor uw bakkersnoden.

Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie en advies op maat. Bel ons op 089 73 14 21, stuur een e-mail naar info@peeters-bvba.be of bezoek onze website op www.peeters-bvba.be. We kijken ernaar uit om u te ondersteunen bij het vinden van de perfecte oven voor uw bakkerij!

Machines

Machines

Peeters BVBA is gespecialiseerd en deels producent van machines, ovens, koel- en vriesinstallaties, alsook klein materiaal voor de bakkerij.

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak