Voorkom ziektes deze zomer - Wat moet je meenemen op vakantie?


De zomerperiode staat voor de deur en dat betekent dat veel mensen binnenkort op vakantie gaan. Of je nu een verre reis maakt of lekker dichtbij huis blijft, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en ziektes te vermijden. In dit blogbericht delen we een handige checklist met dingen die je zeker moet meenemen op vakantie om jezelf en je gezin gezond te houden.

1. EHBO-kit

Een basis EHBO-kit is essentieel, waar je ook naartoe gaat. Zorg ervoor dat je pleisters, ontsmettingsmiddel, pijnstillers, verband en insectenwerende middelen bij je hebt. Deze items helpen je kleine wondjes te verzorgen en beschermen tegen insectenbeten.

2. Medicatie

Als je bepaalde medicijnen gebruikt, zorg er dan voor dat je voldoende voorraad meeneemt voor de duur van je vakantie. Controleer de vervaldatum van je medicijnen en bewaar ze op een koele en droge plaats.

3. Zonnebescherming

Bescherm jezelf en je gezin tegen de zon. Zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème meeneemt met een hoge SPF-factor. Vergeet niet om ook lippenbalsem met zonnebescherming mee te nemen. Daarnaast kunnen een hoed, zonnebril en lichte kleding je nog beter beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

4. Reisapotheek

Naast je EHBO-kit is het handig om een kleine reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij aan middelen tegen reisziekte, diarree, koorts en verkoudheid. Raadpleeg je apotheker voor advies over de juiste producten die passen bij jouw reisbestemming.

5. Insectenwerende middelen

In sommige vakantiebestemmingen komen muggen en andere insecten veel voor. Bescherm jezelf en je gezin tegen insectenbeten door gebruik te maken van een insectenwerend middel, zoals muggenspray of -lotion.

6. Hygiëne producten

Vergeet niet om de nodige hygiëne producten mee te nemen, zoals handdesinfecterend middel, vochtige doekjes en tissues. Deze kunnen van pas komen bij het reinigen van je handen en oppervlakken, vooral op openbare plaatsen.

7. Documenten en contactgegevens

Tot slot is het belangrijk om belangrijke documenten mee te nemen, zoals je paspoort, verzekeringspapieren en contactgegevens van je huisarts en apotheker. In geval van nood is het handig om deze informatie bij de hand te hebben.

Zorg ervoor dat je deze checklist in gedachten houdt wanneer je je koffer inpakt voor je volgende vakantie. Het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen kan helpen om ziektes te voorkomen en ervoor te zorgen dat je een onbezorgde en gezonde vakantie hebt.

Bij Apotheek Kestemont staan we altijd klaar om je te helpen met advies en producten die speciaal zijn afgestemd op jouw reisbehoeften. Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer +32 2 720 05 71 of stuur een e-mail naar apotheekzaventem@gmail.com voor meer informatie.

Wij wensen je een prettige en gezonde vakantie toe!

🏖️🌞🌺

Ons Aanbod | Apotheek Kestemont Zaventem

Ons Aanbod | Apotheek Kestemont Zaventem

Ons Aanbod

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak