Verplichte aanpassing van de statuten van VZW's: is uw VZW in orde?


Als u een VZW (Vereniging zonder Winstoogmerk) heeft, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verplichte aanpassingen van de statuten. Deze aanpassingen zijn vastgelegd in de nieuwe wetgeving die in werking is getreden in 2023. De deadline voor het aanpassen van de statuten verstrijkt op 1 januari 2024.

Wat houdt de verplichte aanpassing in?

Recentelijk heeft er een nieuwe wetgeving plaatsgevonden die enkele wijzigingen heeft geïntroduceerd die invloed hebben op de statuten van VZW's (Verenigingen Zonder Winstoogmerk). Het is van groot belang om uw statuten grondig te herzien en aan te passen om ervoor te zorgen dat uw VZW volledig voldoet aan de nieuwe wettelijke vereisten. Door deze aanpassingen door te voeren, waarborgt u niet alleen de naleving van de wet, maar beschermt u ook de belangen en rechten van uw VZW en haar leden. Neem daarom de nodige stappen om ervoor te zorgen dat uw statuten in overeenstemming zijn met de geldende wetgeving.


Waarom is het belangrijk om uw statuten aan te passen?

Het aanpassen van uw statuten is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw VZW voldoet aan de nieuwe wettelijke vereisten. Als u de statuten niet aanpast, kan dit leiden tot juridische problemen of zelfs de ontbinding van uw VZW.

Hoe kan Advocatenkantoor Paesen-Neyens-Dirckx u helpen?

Bij Advocatenkantoor Paesen-Neyens-Dirckx hebben we ervaren advocaten die gespecialiseerd zijn in het vennootschapsrecht en vertrouwd zijn met de verplichte aanpassingen van de statuten van VZW's. We kunnen u helpen bij het herzien en aanpassen van uw statuten, zodat uw VZW voldoet aan de nieuwe wetgeving.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Onze deskundige advocaten staan klaar om u te helpen bij het in orde brengen van uw VZW.

Contact | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree

Contact | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree

Wilt u dat Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak