Outplacement met Diaspoor: Begeleiding naar een nieuwe professionele start


Ben je op zoek naar een nieuwe professionele start na het verlaten van je huidige baan? Diaspoor Werk met Zin biedt outplacementbegeleiding om je te ondersteunen bij deze overgang. Met onze professionele coaches en consultants helpen we je om je vaardigheden en mogelijkheden te verkennen, zodat je succesvol een nieuwe carrièrerichting kunt vinden.

Wat is outplacement?

Outplacement is een professioneel begeleidingsprogramma dat speciaal is ontworpen voor werknemers die hun baan verliezen als gevolg van verschillende situaties zoals herstructurering, gedwongen ontslag of andere omstandigheden. Het hoofddoel van outplacement is om deze individuen te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan en een succesvolle overgang te maken naar een nieuwe werkomgeving. 

 Tijdens het outplacementproces ontvangen de werknemers persoonlijke begeleiding en coaching om hun vaardigheden en talenten in kaart te brengen en te versterken. Ze krijgen hulp bij het opstellen van een professioneel CV, het verbeteren van sollicitatievaardigheden en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het overwinnen van eventuele emotionele en psychologische obstakels die gepaard kunnen gaan met het verlies van een baan. Outplacementprogramma's bieden ook ondersteuning bij het identificeren en benaderen van potentiële werkgevers, het netwerken en het verkennen van nieuwe carrièremogelijkheden.

Dit omvat het helpen van werknemers bij het zoeken naar vacatures, het opbouwen van professionele netwerken en het verkrijgen van waardevolle inzichten in de huidige arbeidsmarkt. Kortom, outplacement is een waardevol programma dat werknemers in staat stelt om met vertrouwen en succes een nieuwe weg in te slaan na het verlies van hun baan.

Hoe kan Diaspoor je helpen?

Bij Diaspoor begrijpen we dat het verliezen van je baan een uitdagende en emotionele periode kan zijn. Onze ervaren coaches en consultants staan klaar om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens dit proces. We bieden een op maat gemaakt outplacementprogramma dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften en doelen.

Onze outplacementbegeleiding omvat:

  1. Loopbaanbegeleiding: We helpen je bij het verkennen van verschillende carrièremogelijkheden en het identificeren van jouw sterke punten en interesses. Samen stellen we een persoonlijk actieplan op om je te begeleiden bij het vinden van een nieuwe baan.
  2. Sollicitatietraining: Bij ons kun je deelnemen aan workshops en trainingen die speciaal zijn ontworpen om jouw sollicitatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Hierbij richten we ons op verschillende belangrijke aspecten, waaronder het opstellen van een overtuigend cv, het schrijven van een effectieve motivatiebrief en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken. Tijdens de workshops zul je leren hoe je jouw cv kunt optimaliseren en ervoor kunt zorgen dat het opvalt bij werkgevers. We zullen ook waardevolle tips en richtlijnen delen voor het schrijven van een motivatiebrief die de aandacht trekt en laat zien waarom jij de perfecte kandidaat bent. Daarnaast bieden we uitgebreide trainingen aan om je voor te bereiden op sollicitatiegesprekken. We zullen je begeleiden bij het oefenen van veelvoorkomende vragen, het ontwikkelen van sterke antwoorden en het verbeteren van je presentatievaardigheden. Met onze begeleiding zul je vol zelfvertrouwen en goed voorbereid een sollicitatiegesprek ingaan. Kortom, onze workshops en trainingen zijn bedoeld om je te helpen je sollicitatievaardigheden te verbeteren en je kansen op succes op de arbeidsmarkt te vergroten. Doe met ons mee en geef je sollicitaties een boost!
  3. Netwerken en jobsearch: We bieden begeleiding bij het opbouwen van een professioneel netwerk en het zoeken naar geschikte vacatures. We helpen je ook bij het benutten van online platforms en tools om je kansen op het vinden van een nieuwe baan te vergroten.
  4. Emotionele ondersteuning: We begrijpen dat het verliezen van je baan stressvol kan zijn en een negatieve invloed kan hebben op je zelfvertrouwen. Onze coaches bieden emotionele ondersteuning en motiveren je om positief te blijven tijdens dit proces.

Met onze uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt en ons netwerk van professionele contacten kunnen we je helpen bij het vinden van nieuwe kansen en mogelijkheden. We streven ernaar om je te begeleiden naar een nieuwe professionele start waarbij je werk vindt dat betekenisvol is en bij jou past.

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie over outplacement met Diaspoor? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je vragen te beantwoorden en je verder te helpen. Bel ons op tel. 0476 88 05 37, stuur een e-mail naar info@diaspoor.be of vul ons contactformulier in op onze website.

Wacht niet langer en laat Diaspoor je begeleiden naar een nieuwe professionele start!


Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak