Huisdieren en Hittegolven: Zo Houdt U Uw Huisdier Koel en Gezond!


Het is zomer en het kwik stijgt, wat betekent dat we allemaal wel wat verkoeling kunnen gebruiken. Maar hoe zit het met onze huisdieren? Honden, katten, konijnen en andere kleine huisdieren kunnen het ook moeilijk hebben tijdens de hittegolven. Als eigenaar van een huisdier is het belangrijk om te weten hoe u uw huisdier koel en gezond kunt houden tijdens de zomerse hitte. Hieronder volgen enkele tips om uw huisdier te beschermen tegen oververhitting en uitdroging:

Houd uw huisdieren binnen tijdens de heetste uren van de dag

Tijdens de heetste uren van de dag, tussen 12.00 uur en 16.00 uur, is het beter om uw huisdier binnen te houden. Houd de ramen en deuren gesloten en zet de airconditioning aan. Als u geen airconditioning heeft, zorg dan voor voldoende ventilatie en leg handdoeken op de vloer zodat uw huisdier ergens koel kan liggen.

Zorg voor voldoende water en verfrissing

Zorg ervoor dat uw huisdier altijd toegang heeft tot voldoende water en verfrissing. Vul de drinkbakken regelmatig bij en voeg eventueel ijsblokjes toe om het water koel te houden. U kunt uw huisdier ook voorzien van een koelmatje, een natte handdoek of een ventilator om te voorkomen dat uw huisdier oververhit raakt.

Ga niet wandelen tijdens de heetste uren van de dag

Als u uw huisdier uitlaat, doe dit dan niet tijdens de heetste uren van de dag. Kies in plaats daarvan voor vroeg in de ochtend of laat in de avond, wanneer het koeler is. Zorg er ook voor dat u voldoende drinkwater voor uw huisdier meeneemt als u gaat wandelen.

Verzorg uw huisdieren goed

Houd het haar van uw huisdier kort tijdens de zomermaanden om oververhitting te voorkomen. Borstel uw huisdier regelmatig om klitten en vacht te verwijderen, zodat uw huisdier minder snel zal zweten. Stel uw huisdier ook niet bloot aan te veel zonlicht en zorg ervoor dat uw huisdier niet op hete oppervlakken ligt zoals beton.

Let op de tekenen van oververhitting

Het is belangrijk om de tekenen van oververhitting bij uw huisdier te herkennen. Overmatig hijgen, kwijlen, zwakte, snelle hartslag, braken en diarree zijn enkele tekenen van oververhitting. Als u deze symptomen ziet, breng uw huisdier dan onmiddellijk naar een koele plaats en neem contact op met uw dierenarts.

Contact

Wilt u meer informatie over hoe u uw huisdier koel en gezond kunt houden tijdens de zomerse hitte, neem dan contact op met Dierenartsenpraktijk Greetje Bruninx. Onze deskundige dierenartsen en assistenten staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van professioneel advies. Huisdieren en hittegolven: zo houdt u uw huisdier koel en gezond!

Contact

Contact

Hoe kan ik Dierenartsenpraktijk Greetje Bruninx contacteren? Dit zijn de contactgegevens, het telefoonnummer en e-mail adres van Dierenartsenpraktijk Greetje Bruninx.

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak