Voorkom een miskoop: 7 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto


Ben je op zoek naar een tweedehands auto? Dan is het belangrijk om goed op te letten voordat je tot aankoop overgaat. Hier zijn 7 dingen waar je op moet letten om een miskoop te voorkomen:

1. Controleer de kilometerstand

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een tweedehands auto is de kilometerstand. Controleer of deze overeenkomt met het onderhoudsboekje en vraag of er misschien sprake is van fraude. Een te hoge kilometerstand kan invloed hebben op de waarde en betrouwbaarheid van de auto.

2. Onderzoek de geschiedenis van de auto

Het is nuttig om de geschiedenis van de auto te onderzoeken voordat je tot aankoop overgaat. Check of de auto is betrokken geweest bij ongevallen of andere problemen in het verleden. Dit kan je helpen om eventuele verborgen gebreken op te sporen.

3. Controleer de staat van de auto

Inspecteer de auto grondig voordat je tot aankoop overgaat. Controleer de carrosserie op deuken, roest, krassen en andere beschadigingen. Controleer ook of de banden in goede staat zijn en of er eventuele lekkages zijn onder de motorkap.

4. Maak een proefrit

Een proefrit maken is altijd belangrijk bij het kopen van een tweedehands auto. Hierdoor kun je ervaren hoe de auto rijdt en of er eventuele problemen zijn met de motor, remmen, stuurinrichting of andere onderdelen.

5. Vraag om een keuringsrapport

Vraag om een keuringsrapport om meer inzicht te krijgen in de technische staat van de auto. Een keuringsrapport kan problemen aan het licht brengen waar je anders geen weet van had.

6. Controleer de papieren

Controleer of de papieren van de auto in orde zijn voordat je tot aankoop overgaat. Check of de auto niet als gestolen staat geregistreerd en of de verkoper de rechtmatige eigenaar is.

7. Let op de prijs

Tot slot is het belangrijk om de prijs van de auto goed te vergelijken met de marktwaarde. Betaal niet te veel voor een tweedehands auto en zorg dat je een eerlijke prijs betaalt.

Tweedehandsauto's worden niet langer duurder | Smart-Blog Ellicars

Tweedehandsauto's worden niet langer duurder | Smart-Blog Ellicars

Tweedehandsauto's worden niet langer duurder

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak