Voorkom datalekken: Tips voor optimale cybersecurity in uw bedrijf


Als bedrijfseigenaar is het van groot belang om de data van uw klanten, werknemers en het bedrijf zelf te beschermen tegen datalekken. Dit kan leiden tot schadeclaims, reputatieschade en het lekken van gevoelige informatie. Het is daarom belangrijk om optimale cybersecurity in uw bedrijf te hebben. Hier zijn enkele tips om datalekken te voorkomen:

1. Creëer bewustzijn bij uw werknemers

Het is belangrijk om uw werknemers te trainen in cybersecurity en hen te wijzen op de potentiële gevaren van datalekken. Verstrek regelmatig updates over de laatste trends op het gebied van cybersecurity en zorg dat uw werknemers de juiste tools gebruiken.

2. Zorg voor back-ups van uw data

Maak regelmatig back-ups van uw data zodat deze niet verloren gaat bij een datalek. Dit kan door middel van een online back-up dienst, zoals die van Cherub.

3. Beperk de toegang tot vertrouwelijke informatie

Beperk de toegang tot vertrouwelijke informatie zodat alleen de personen die het nodig hebben toegang hebben tot deze informatie. Dit kan worden gedaan door middel van beveiligde wachtwoorden en gebruikersprofielen.

4. Gebruik de juiste software

Gebruik de juiste software om uw bedrijf te beschermen tegen datalekken. Cherub biedt verschillende security software oplossingen die uw bedrijf beschermen tegen kwaadaardige software, virussen en andere online bedreigingen.

5. Houd uw software up-to-date

Zorg ervoor dat u de nieuwste versies van uw software gebruikt om uw bedrijf te beschermen tegen de laatste bedreigingen. Bij DAS IT bieden wij ondersteuning aan om je software en licenties up-to-date te houden. Dit houdt in dat wij ervoor zorgen dat jouw programmatuur en licenties volgens de nieuwste beveiligingsprotocollen en updates draaien. Onze dienstverlening is gericht op het voorkomen van verouderde software wat kan leiden tot cybersecurity risico's. Wij bieden periodieke updates en monitoring om jouw systemen draaiende te houden. Zo kun je je focussen op jouw werkzaamheden zonder je zorgen te maken over de laatste ontwikkelingen in software en licenties.

6. Voer regelmatig controles uit

Voer regelmatig controles uit op uw systemen en software om zwakke plekken te ontdekken en te patchen. Dit voorkomt dat cybercriminelen deze kwetsbaarheden kunnen misbruiken en uw bedrijf kunnen binnendringen.

Met deze tips kunt u de optimale cybersecurity in uw bedrijf waarborgen. Voor meer informatie over hoe Cherub uw bedrijf kan beschermen tegen datalekken, neem contact met ons op via info@cherub.be. We staan klaar om u te helpen!

Cherub Online Back-up | CHERUB Data Security - Data Recovery - Remote Support Software

Cherub Online Back-up | CHERUB Data Security - Data Recovery - Remote Support Software

Hoe uw meest kostbare data beveiligen? Doe het met online back-up in de Benelux.

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak