Top 10 onderhoudstips voor je mountainbike


Als trotse eigenaar van een mountainbike wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze in topconditie blijft. Om ervoor te zorgen dat je mountainbike altijd klaar is voor de volgende uitdaging, hebben wij voor jou 10 onderhoudstips op een rijtje gezet. Zo hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte reparaties en kun je altijd genieten van een optimale rijervaring.

1. Controleer je bandenspanning

Een goede bandenspanning is essentieel voor een optimaal rijgedrag. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning van je mountainbike en pas deze indien nodig aan. Een te lage bandenspanning kan schade aan je velgen en banden veroorzaken, terwijl een te hoge bandenspanning ten koste gaat van het rijcomfort.

2. Smeer je ketting

Een regelmatige smering van je ketting verlengt de levensduur van je ketting en zorgt voor een betere schakelervaring. Gebruik hiervoor speciale kettingolie en breng deze aan op de ketting terwijl je deze ronddraait. Verwijder overtollige olie met een doek.

3. Reinig je fiets na elke rit

Zand, modder en stof kunnen je fiets beschadigen en de levensduur van je onderdelen verkorten. Maak daarom je mountainbike na elke rit schoon met een zachte borstel, water en eventueel een speciale reinigingsvloeistof.

4. Controleer je remmen

Een goed werkend remsysteem is van essentieel belang voor je eigen veiligheid. Controleer daarom regelmatig of je remmen nog goed werken en of de remblokken nog voldoende dik zijn. Vervang de remblokken indien nodig.

5. Controleer je derailleur

Een goed werkende derailleur zorgt voor soepel schakelen. Controleer daarom regelmatig of je derailleur nog goed werkt en of de kabels niet versleten zijn. Vervang de kabels indien nodig.

6. Bewaar je fiets op een droge plek

Vocht kan zorgen voor roest en andere beschadigingen aan je fiets. Bewaar je mountainbike daarom altijd op een droge plek, bijvoorbeeld in een schuur of garage.

7. Check je banden op slijtage

Versleten banden kunnen zorgen voor een slechte grip en gevaarlijke situaties opleveren. Controleer daarom regelmatig de staat van je banden en vervang deze indien nodig.

8. Controleer je spaken

Een spaakbreuk kan leiden tot ernstige schade aan je fiets en zelfs tot een gevaarlijke situatie. Controleer daarom regelmatig de spanningsgraad van je spaken en vervang deze indien nodig.

9. Controleer je fiets op beschadigingen

Een beschadigde frame of voorvork kan zorgen voor gevaarlijke situaties en verkort de levensduur van je fiets. Controleer daarom regelmatig je mountainbike op beschadigingen en laat deze indien nodig repareren.

10. Laat je fiets regelmatig onderhouden

Een regelmatig onderhoud van je mountainbike verlengt de levensduur van je fiets en zorgt voor een optimale rijervaring. Laat daarom je fiets regelmatig onderhouden door een professionele fietsenmaker.

Contact | All Bikes Wim

Contact | All Bikes Wim

Bel of mail ons met duidelijke vermelding van je werfadres en telefoonnummer.

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak