Groen zonder gedoe: 7 planten voor de perfecte onderhoudsvriendelijke tuin


Ben jij een natuurliefhebber, maar heb je geen groene vingers? Of heb je gewoonweg geen tijd om veel tijd te besteden aan het onderhouden van je tuin? Dan is een onderhoudsvriendelijke tuin de ideale oplossing! In dit artikel delen we 7 planten die perfect zijn voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

1. Lavendel

Deze paarse plant is niet alleen mooi om naar te kijken en lekker ruikend, maar ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Lavendel kan goed tegen droogte en heeft weinig water nodig. Zet de plant op een zonnige plek en geniet van de kleurrijke bloemen die vlinders en bijen aantrekken.

2. Vingerhoedskruid

Deze plant met zijn mooie bloemen is perfect voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Vingerhoedskruid kan namelijk goed tegen droogte en heeft weinig water nodig. Daarnaast groeit de plant gemakkelijk en heeft het weinig verzorging nodig.

3. Salie

Salie is niet alleen lekker om te gebruiken in de keuken, maar ook nog eens een onderhoudsvriendelijke plant. Deze plant kan goed tegen droogte en heeft weinig water nodig. Daarnaast heeft het weinig verzorging nodig en blijft het lang groen.

4. Sedum

Sedum, ook wel bekend als vetkruid, is een mooie plant met kleine bloemetjes. Deze plant is perfect voor een onderhoudsvriendelijke tuin, omdat het goed tegen droogte kan en weinig water nodig heeft. Daarnaast is Sedum gemakkelijk te onderhouden en blijft het lang mooi.

5. Kruipphlox

Kruipphlox is een mooie plant met kleine bloemetjes in verschillende kleuren. Deze plant is perfect voor een onderhoudsvriendelijke tuin, omdat het weinig water nodig heeft en gemakkelijk te onderhouden is. Daarnaast groeit de plant goed en bedekt het al snel een groot oppervlak.

6. Dropplant

De dropplant, ook wel bekend als agastache, is een mooie paarse plant met een heerlijke geur. Het is een onderhoudsvriendelijke plant die goed tegen droogte kan en weinig water nodig heeft. Daarnaast trekt de plant bijen en vlinders aan.

7. Vedergras

Vedergras is een mooie plant met lange, dunne bladeren. Deze plant is perfect voor een onderhoudsvriendelijke tuin, omdat het weinig water nodig heeft en gemakkelijk te onderhouden is. Daarnaast geeft het een mooie sfeer aan je tuin en is het goed te combineren met andere planten.

Met deze 7 planten creƫer je gemakkelijk een onderhoudsvriendelijke tuin. Zo geniet je het hele jaar door van een mooie tuin, zonder dat je er veel tijd en moeite in hoeft te steken.

Wil je meer tips ontvangen over hoe je jouw tuin kunt onderhouden en nog meer kunt genieten van de prachtige natuur? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates en inspiratie voor een groener leven.

Zoete kers - Prunus avium

Zoete kers - Prunus avium

De zoete kers is de wilde vorm van de gekweekte kersenbomen. De bloesems bloeien in april - mei voor het uitkomen van de bladeren en zorgen voor een uitbundig wit bloementapijt.

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak