Mijn persoonlijke ervaringen met omgaan met moeilijk gedrag bij dementie


Beste lezers,

Ik wil graag mijn persoonlijke ervaringen delen over het omgaan met moeilijk gedrag bij dementie. Als mantelzorger van mijn moeder, die de ziekte van Alzheimer heeft, ben ik dagelijks geconfronteerd met de uitdagingen die deze ziekte met zich meebrengt. In dit blog deel ik mijn ervaringen en geef ik tips voor het omgaan met moeilijk gedrag.

Dementie is een progressieve ziekte die niet alleen het geheugen aantast, maar ook het gedrag van de persoon met dementie verandert. Mijn moeder is nu in een fase waarin ze soms agressief kan reageren op situaties die voor ons heel normaal zijn. Het is lastig om hiermee om te gaan, vooral omdat het vaak onvoorspelbaar is.

Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd, is dat het belangrijk is om kalm te blijven en niet te reageren op het gedrag van de persoon met dementie. Het is namelijk vaak niet de persoon zelf die agressief is, maar de ziekte die het gedrag veroorzaakt. Door rustig te blijven en de situatie te de-escaleren, creëer je een veilige omgeving voor de persoon met dementie.

Een andere tip die ik kan geven is om afleiding te bieden. Als mijn moeder bijvoorbeeld boos wordt omdat ze niet begrijpt waarom wij haar in de auto willen zetten, dan bied ik haar afleiding. Door bijvoorbeeld over haar kleinkinderen te praten, kan ik haar aandacht afleiden van de situatie en creëren we samen een positieve sfeer.

Tot slot, zorg goed voor jezelf. Als mantelzorger is het niet alleen belangrijk om goed voor de persoon met dementie te zorgen, maar ook voor jezelf. Zorg voor voldoende rust, ontspanning en steun van anderen. Vergeet niet dat je niet alleen bent en dat er altijd hulp beschikbaar is.

Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan mijn persoonlijke ervaringen en tips. Als je meer wilt weten over dementie en hoe je hiermee om kunt gaan, dan raad ik je aan om je te abonneren op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en tips.

Met vriendelijke groet,

ChatUTD

Gember bewezen ontstekingsremmend | Apotheek Proosterbos

Gember bewezen ontstekingsremmend | Apotheek Proosterbos

Gember bewezen ontstekingsremmend

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak