Gemeente Maldegem kiest voor klimaatrobuuste wegopbouw van Lithobeton


De Gemeente Maldegem heeft onlangs besloten om bij de aanleg of heraanleg van wegen te kiezen voor klimaatrobuuste materialen van Lithobeton. Dit betekent dat de gemeente in de toekomst gebruik zal maken van betonnen wegopbouw die bestand is tegen de steeds extremere weersomstandigheden.

Bij Lithobeton zijn we erg blij met deze keuze van de gemeente. Met ons beton dragen we bij aan een duurzame en klimaatbestendige infrastructuur. Maar wat is klimaatrobuuste wegopbouw precies en waarom is het belangrijk?

solliciteer nu

Klimaatrobuuste wegopbouw

Klimaatrobuuste wegopbouw is een manier van het aanleggen of vernieuwen van wegen waarbij er rekening gehouden wordt met de verwachte weersomstandigheden en de gevolgen van klimaatverandering. Dit betekent dat er gekozen wordt voor materialen die bestand zijn tegen overstromingen, hitte, vorst, droogte en andere extreme weersomstandigheden.

Betonnen wegopbouw is uitermate geschikt voor klimaatrobuuste wegopbouw, omdat het materiaal sterk en duurzaam is en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Een betonnen wegopbouw gaat bovendien langer mee dan een traditionele wegopbouw en vereist minder onderhoud.

Lithobeton nv - bedrijfsfilm nl

Belang van klimaatrobuuste wegopbouw

Door klimaatverandering worden we vaker geconfronteerd met extreme weersomstandigheden zoals hevige regenval en hittegolven. Traditionele wegopbouw is hier niet altijd tegen bestand en kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Daarom is het belangrijk dat we inzetten op klimaatrobuuste wegopbouw.

Bovendien is klimaatrobuuste wegopbouw niet alleen veiliger, maar ook duurzamer en kostenbesparend. Omdat het materiaal sterker en duurzamer is, gaat het langer mee en zijn er minder kosten nodig voor onderhoud en herstellingen.


De keuze van de gemeente Maldegem

De keuze van de Gemeente Maldegem om te kiezen voor klimaatrobuuste wegopbouw van Lithobeton is een belangrijke stap richting een duurzamere en klimaatbestendige infrastructuur. Wij zijn vereerd dat we hieraan kunnen bijdragen en kijken uit naar een verdere samenwerking met de Gemeente Maldegem.

Wortelen.jpgIMG_0031-kopie?ren.pngimage.jpgimage.jpg

Wil je meer weten over klimaatrobuuste wegopbouw van Lithobeton? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk ons assortiment op onze website.

Smart-Site of Smart-Blog laten bouwen? Contacteer ons! | UP-TO-DATE WebDesign

Smart-Site of Smart-Blog laten bouwen? Contacteer ons! | UP-TO-DATE WebDesign

Wil je je eigen Smart-Site of Smart-Blog laten bouwen? Of zoek je tips en advies om online veel beter te scoren? Contacteer ons!

ONTDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak