De energiezuinigheid van houtskeletbouw: hoeveel kun je besparen?


Wanneer je investeert in een nieuwe woning, is energiezuinigheid een belangrijke overweging. Niet alleen is het goed voor het milieu, maar het kan ook flink besparen op je energierekening. Houtskeletbouw staat bekend om haar duurzame eigenschappen, maar hoeveel kun je nu eigenlijk besparen op je energiekosten?

Energiezuinigheid begint bij de bouw van een woning. Houtskeletbouw is van nature al een duurzame keuze, maar wanneer er gebruik gemaakt wordt van hoogwaardige isolatiematerialen, zorgt dat voor nog betere isolatie. Door deze hoge isolatiewaarde blijft de warmte binnen in de winter en de hitte buiten in de zomer. Hierdoor heb je minder energie nodig om je huis te verwarmen of te koelen, wat flink bespaart op je energierekening.

Hoeveel je exact kunt besparen op je energierekening hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je woning, het aantal bewoners en de kwaliteit van de isolatie. Maar studies hebben aangetoond dat bewoners van houtskeletbouw woningen gemiddeld 30% kunnen besparen op hun energiekosten vergeleken met traditionele bouwmethoden.

Daarnaast zijn er nog andere manieren om je energierekening te verlagen. In combinatie met zonnepanelen of andere duurzame energieopwekkingssystemen kun je je energiebehoefte verder verminderen. Ook kun je denken aan het gebruik van energiezuinige apparaten en verlichting.

Kortom, wanneer je investeert in een houtskeletbouw woning, investeer je niet alleen in een duurzame woning, maar bespaar je ook flink op je energierekening. Door te kiezen voor hoogwaardige isolatie en andere energiebesparende maatregelen, kun je je besparingen nog verder vergroten.

Wil je meer weten over de duurzame eigenschappen van houtskeletbouw, neem dan gerust contact op met Martin vandereyd. Onze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak