1 op 3 Belgen vindt frieten nationale trots


Het is geen geheim dat Belgen dol zijn op hun frieten. In feite is de liefde voor frieten zo diepgeworteld in de Belgische cultuur dat het door velen wordt beschouwd als een nationale trots.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat maar liefst 1 op de 3 Belgen frieten beschouwt als hun nationale trots. Het onderzoek, uitgevoerd onder 1000 deelnemers, vroeg naar de mening van de Belgen over verschillende aspecten van de nationale identiteit, waaronder voedsel.

Naast frieten werden ook chocolade en bier vaak genoemd als nationale trots van België. Hoewel elk van deze voedingsmiddelen een belangrijke rol speelt in de Belgische cultuur, lijkt het erop dat frieten een speciaal plekje hebben in de harten van de Belgen.

Maar wat maakt frieten zo speciaal voor Belgen? Ten eerste is het belangrijk om te weten dat frieten in België anders zijn dan in andere landen. Belgische frieten worden meestal gemaakt van verse aardappelen die twee keer worden gebakken, wat zorgt voor een knapperige buitenkant en zachte binnenkant. Bovendien worden ze vaak geserveerd met mayonaise, wat in België als de standaardsaus bij frieten wordt beschouwd.

Frieten worden ook vaak geassocieerd met gezelligheid en samenzijn. Veel Belgen herinneren zich gezellige momenten met vrienden of familie waarbij ze samen frieten aten. Het is dus niet alleen het eten zelf, maar ook de sociale betekenis die het zo belangrijk maakt voor de Belgen.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak