Vrijstelling vergunningsplicht inzake afbraak en ontharding


De gemeente Dilbeek heeft goed nieuws voor wie wil afbreken of ontharden. Vanaf nu is er namelijk een vrijstelling van de vergunningsplicht voor deze activiteiten.

Dit betekent dat er voor kleine afbraakwerken aan bijvoorbeeld bijgebouwen of tuinconstructies geen bouwvergunning meer nodig is. Ook wie zijn verharding in de tuin wil verwijderen, zal geen vergunning meer moeten aanvragen.

Met deze maatregel willen we als VLD Dilbeek het voor onze inwoners makkelijker maken om kleine werken aan hun woning of tuin uit te voeren. Dit bespaart niet alleen tijd en kosten, maar zorgt ook voor minder administratieve rompslomp.

Uiteraard blijven de regels rond veiligheid, mobiliteit en stedenbouwkundige voorschriften wel van kracht. Zo is het bijvoorbeeld nog steeds verboden om zonder vergunning belangrijke structurele werken uit te voeren, zoals het afbreken van een volledig pand.

Voor meer informatie over de vrijstelling van de vergunningsplicht inzake afbraak en ontharding kan je terecht op de website van de gemeente Dilbeek.

Wij hopen als VLD Dilbeek dat deze maatregel onze inwoners zal helpen om hun woning of tuin naar hun wensen aan te passen zonder al te veel administratieve kopzorgen.

Meest recent

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo wordt je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer