Deze heerlijke vissoep kan in slechts 20 minuten worden gemaakt en zit boordevol smaak en voedingsstoffen. Het is een geweldige maaltijd voor drukke weekdagen en is ook nog eens gezond en lekker.
Ingrediƫnten
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 1 paprika, fijngehakt
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 500 ml visbouillon
- 1 laurierblad
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- 500 g witvis (bijv. kabeljauw of pangasius), in kleine stukjes gesneden
- Verse peterselie, gehakt
Bereidingswijze
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, bleekselderij en paprika toe. Bak tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gepelde tomaten toe en breek ze in stukken met een lepel. Voeg de visbouillon, laurierblad, paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg de vis toe en laat nog 5 minuten sudderen, of tot de vis gaar is.
- Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Geniet van deze heerlijke vissoep als hoofdgerecht, samen met een stuk knapperig brood en boter. Het is een gezonde en vullende maaltijd die in een handomdraai kan worden bereid. Eet smakelijk!
|