5 manieren om subsidies voor Vlaamse bedrijven te vinden


Als ondernemer of bedrijfseigenaar in Vlaanderen, is het belangrijk om te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn om subsidies te verkrijgen voor je bedrijf. Deze subsidies kunnen helpen bij het financieren van nieuwe projecten, het verhogen van de productiviteit, het creëren van werkgelegenheid en het bevorderen van duurzaamheid.

Om je te helpen bij het vinden van subsidies voor jouw bedrijf, delen we in dit blogbericht 5 manieren om subsidies voor Vlaamse bedrijven te vinden.

1. Agentschap Innoveren en Ondernemen

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) is een Vlaamse overheidsorganisatie die ondernemers ondersteunt bij het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en processen. Het agentschap biedt verschillende soorten subsidies aan, waaronder subsidies voor innovatie, internationalisering, duurzaamheid en meer. Bekijk hun website om te zien welke subsidies er beschikbaar zijn en of jouw bedrijf hiervoor in aanmerking komt.


2. POM Vlaanderen

POM Vlaanderen is een netwerkorganisatie die de economie in Vlaanderen ondersteunt door het bevorderen van innovatie, export en duurzaamheid. Ze bieden verschillende programma's en subsidies aan om bedrijven te helpen groeien en zich te ontwikkelen, zoals subsidies voor digitalisering, energie en circulaire economie.

3. Europese subsidies

Er zijn verschillende Europese subsidies beschikbaar voor Vlaamse bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren, zoals landbouw, transport, onderzoek en innovatie. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) biedt bijvoorbeeld subsidies aan voor innovatieve projecten. Het is de moeite waard om de Europese Unie website te bezoeken om te zien welke soorten subsidies er beschikbaar zijn.

4. Lokale gemeenten

Sommige lokale gemeenten bieden subsidies aan om de economie in hun regio te stimuleren. Dit kunnen subsidies zijn voor het verbeteren van de lokale infrastructuur, het creëren van werkgelegenheid of het ondersteunen van duurzame initiatieven. Neem contact op met jouw lokale gemeente om te zien of er subsidies beschikbaar zijn voor jouw bedrijf.

5. Partnerorganisaties

Partnerorganisaties zoals Voka of Unizo kunnen ook helpen bij het vinden van subsidies voor jouw bedrijf. Deze organisaties hebben vaak kennis van subsidies voor specifieke sectoren en kunnen je adviseren welke subsidies het meest geschikt zijn voor jouw bedrijf.

Door bovenstaande methoden te gebruiken, kun je mogelijk subsidies vinden die je bedrijf kunnen helpen groeien en ontwikkelen. Zorg ervoor dat je voldoet aan de voorwaarden voor elke subsidie voordat je een aanvraag indient en maak gebruik van de informatie en ondersteuning die beschikbaar is om jouw kansen op het verkrijgen van subsidies te vergroten.

Subsidiescan | A-Chief

Subsidiescan | A-Chief

ONDEK MEER

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak