Van Mossel Autopolis neemt deel van de activiteiten van Autodis over


LUXEMBURG, 7 december 2022 – Autopolis neemt via haar eigenaar Van Mossel Automotive Groep de Hyundai, Isuzu, SsangYong en Suzuki activiteiten van Autodis op de locatie Esch- sur-Alzette over. Dankzij deze strategische overname wordt Autopolis¸ voor drie van deze merken, de exclusieve verdeler in Luxemburg en opent het zo ook haar eerste verkooppunt in het zuiden van het land.

Artboard 21.jpgEmiel Jans Roermond.jpegArtboard 22 2.jpgArtboard 14.jpg

Na een gestage groei van meer dan 20 jaar in haar vestiging in Bertrange en na de opening van een nieuwe concessie in Diekirch in 2021, zet Autopolis haar uitbreidingsstrategie voort met de overname van een deel van de activiteiten van Autodis in Esch-sur-Alzette via Van Mossel Automotive Groep.

Deze activiteiten omvatten de overname van de merken Hyundai, Isuzu, SsangYong en Suzuki, die op een deel van het terrein onder één dak zullen worden samengebracht (in de concessie waar voorheen de merken Isuzu, SsangYong & Suzuki werden verkocht). Klanten zullen er naast de aankoop van een nieuwe of tweedehandswagen ook terecht kunnen voor service na verkoop en carrosseriediensten.


Wat de werknemers betreft, zijn er geen ontslagen gepland. Autopolis telt nu 340 werknemers, verdeeld over drie dealerbedrijven en een carrosseriebedrijf.

Exclusiviteit voor 3 merken

De autodistributiesector in Europa verandert snel en er vindt steeds meer consolidatie plaats. Dit is een ontwikkeling die de Van Mossel Automotive Groep goed beheerst, want in de afgelopen jaren is zij uitgegroeid tot een belangrijke speler in Europa en marktleider in de Benelux. «In deze context is de wens van Autopolis om te groeien, een belangrijke speler te worden en haar merken in Luxemburg verder te ontwikkelen sterker dan ooit», zegt Marc Devillet, CEO van Autopolis.

Autopolis was reeds marktleider voor de merken Hyundai en Suzuki in het land. Met deze overname wordt het de exclusieve dealer in Luxemburg voor de merken Hyundai, SsangYong en Suzuki (alle door Astara geïmporteerd in Belux). Er zij op gewezen dat de merken Hyundai, en Suzuki ook in andere verkooppunten worden verkocht, die alle agenten van de Autopolis-dealer zijn.

Corporate bedrijfsfilm Van Mossel Automotive Groep 2020

Autopolis maakt gunstig gebruik van dit nieuwe verkooppunt om een occassiecenter op te zetten om een deel van haar aanbod te positioneren en zo haar klanten in het zuiden van het land toegang te geven tot een globale voorraad van bijna 400 voertuigen, beschikbaar op de 3 locaties.

Een dienstenstrategie

Autopolis en Van Mossel Automotive Groep willen bestaande klanten geruststellen dat zij dezelfde service zullen krijgen als voorheen, met een warm en persoonlijk welkom van het reeds aanwezige team.

«We garanderen dat klanten nog steeds terecht kunnen bij dezelfde vertrouwde gezichten. Buiten de naam verandert er immers niets. Klanten zullen dus nog steeds de persoonlijke aandacht en service krijgen zoals ze het gewend zijn», aldus Koen Claesen, CEO Van Mossel België & Luxemburg.

Dankzij het «one-stop-shopping»-aanbod dat al in de vestigingen van Bertrange en Diekirch bestaat, zullen de klanten in Esch-sur-Alzette van hetzelfde uitgebreide dienstenaanbod kunnen genieten. Het doel is het leven van de klanten te vereenvoudigen door hen alle voertuig gerelateerde diensten op één plaats aan te bieden. Naast de verkoop en het onderhoud van het voertuig zal de klant voortaan ook in Esch-sur-Alzette terecht kunnen voor carrosserie, reparatie van de voorruit, bandenwissel en opslag, reiniging, technische controle, mobiliteit en ophaaldienst. Maar ook leasing voor bedrijven en particulieren via haar nieuwe leasemaatschappij Van Mossel Autolease Luxemburg. In de toekomst zal het ook mogelijk worden om via de dienst Key & Go het voertuig 24/7 terug op te halen.

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak