SLIM BEHEREN VAN INDIRECTE MATERIALEN op CHEP- en EUROPALLETS met TeDaLoS sensor-units


Te hoge operationele inkoop- en beheerkosten voor de indirecte of MRO materialen.

Probleem: Maverick Buying

Indirecte materialen – papier, hygiëne- en reinigingsproducten, smeeroliën, strooizout,… – worden door meerdere afdelingen verbruikt.A4 papier wordt op de boekhouding, bij logistiek, aan de productielijnen, in de onderhoudsafdeling en in het magazijn gebruikt.

Wie is verantwoordelijk voor de controle op het verbruik, de opslag en de bevoorrading?

• IT omdat zij de printers beheren?• Het secretariaat omdat zij ook het andere kantoormateriaal bestellen?• Of toch maar het magazijn?


Bij een winterprik hoopt iedereen dat er op een andere afdeling nog wel een voorraad strooizout zal te vinden zijn.

Typisch materialen die op pallets geleverd worden en “wegsijpelen” uit het magazijn naar de verschillende verbruiksplaatsen. Zolang er overal genoeg voorraad is, kraait hier geen haan naar. Als de printer aan de productielijn zonder papier valt of het 200L olievat leeg blijkt te zijn, wordt er met de vinger naar elkaar gewezen.

Emiel Jans | De voordelen van een Smart-Site

Een typische OSWO situatie – “Oh shit, we are out!”

Dit leidt tot Maverick Buying [1], wat nog meer kosten en ondoorzichtigheid veroorzaakt.Een herkenbare reactie is het invoeren van bijkomende verbruiksregistratieprocedures voor de eigen medewerkers, de voorraden verhogen of de verantwoordelijkheid dan maar bij de leverancier leggen. In tijden van Covid19 al helemaal geen goed idee.

[1] Maverick Buying is het aankopen buiten de vastgelegde inkoopkanalen om

De oplossing: Digitale inventarisatie sensor-units

Draadloze sensor-units worden op decentrale voorraadlocaties of in het bestaande magazijn onder de palletten met indirecte materialen geplaatst. Dit heeft geen invloed op de logistieke bewegingen en de leveringen.

De sensor-eenheden worden geconfigureerd geleverd. Een configuratietraining van de medewerkers is hierdoor niet nodig. De virtuele koppeling van de sensoreenheid aan het artikel en de opslagplaats gebeurt op afstand en kan op elk moment worden gewijzigd.

De sensor-eenheid meet automatisch de actuele voorraad. Het voorraadniveau kan online worden opgevolgd zonder een controle ter plaatse. Deze digitale meetwaarden worden meermaals per dag draadloos en zonder koppeling met het IT netwerk doorgestuurd naar de TeDaLoS cloud. Herbevoorradingsvoorstellen worden automatisch gegenereerd zodra het ingestelde alarmpeil wordt overschreden.

Het resultaat: Lagere operationele kosten en hogere beschikbaarheid

Het verbruik van indirecte of MRO[2] materialen wordt automatisch gedetecteerd door sensoren zonder dat er nog nood is aan een fysieke inventarisatie. Voor elke decentrale voorraadlocatie die is uitgerust met een digitale inventarisatie sensor-unit, krijgt inkoop het juiste beeld van de beschikbare voorraad. Door b.v. de deelvoorraden A4 papier te clusteren, krijgt u zo over heel uw bedrijf of organisatie een juist totaalbeeld.

Daalt de (decentrale) voorraad onder een minimumniveau, dan wordt via mail een alarmmelding verstuurd met alle bestelgegevens.Alle voorraadinformatie is via smartphone, tablet of PC te raadplegen. Tussentijdse voorraden kunnen online worden opgevraagd zonder visuele inspecties.Met een Rest API kan, indien gewenst, de voorraadinformatie in het ERP of goederenbeheersysteem ingevoerd worden.

Testpakket aanvragen

[2] MRO : Maintenance, Repair en Operating

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak