Mooie groenteserre in Lanaken


Euro-Serre is een Belgische fabrikant van serres met karakter. En dat karkater neemt vele gezichten aan. Jong, oud, gepassioneerd tuinier of levensgenieter, een Euro-Serre haalt creatieve vrijheid naar boven en inspireert mensen keer op keer om hun passie na te jagen.

Mathizza

Het verhaal van Mathizza kiemde tijdens de lockdown van 2020. Gedreven door passie en Napolitaanse familiebanden, bouwde vakman Steven zijn eigen stenen houtgestookte pizzaoven en richtte zich op de hongerige buurt. Kraakverse pizza’s gemaakt met liefde en biologische groenten en kruiden uit zijn eigen serre. Daar maakt Mathizza het verschil. En dat proef je !

Euro-Maxi

“Je hoofd leegmaken en doen wat je graag doet.” Dat is wat moestuinieren voor Steven betekent. Zijn seizoen start al in januari-februari. Dan start hij binnenshuis met het voorzaaien van allerlei gewassen. Het opkweken en groeien gaat verder in de serre. 


En wie het een beetje slim aanpakt, profiteert dan in de zomer van een flinke opbrengst aan tomaten, pepertjes en basilicum.

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg

Om al die verse groenten een waardige bestemming te geven, organiseren Steven en zijn vrouw Kathleen pizza-zondagen, waarbij ze traditionele Napolitaanse pizza’s op bestelling bakken. Een concept dat aanslaat, want op zondagnamiddag kan Mathizza rekenen op een kluitje liefhebbers dat nieuwsgierig de laatste seconden van het bakproces gadeslaat.


“De korst moet luchtig zijn. Ik maak het pizzadeeg daarom 2 dagen ten tevoren, zodat het alle tijd heeft om te rijzen. De houtoven steek ik enkele uren op voorhand aan om de gewenste temperatuur van 485 graden te bereiken. Het bakken vergt dus wel wat voorbereiding. En dan hebben we het nog niet over het klaarmaken van de saus en de toppings gehad”, lacht Steven. Als uit de hand gelopen hobby kan dus het wel tellen. Maar wanneer de kartonnen dozen, nog warm van geluk, veranderen van eigenaar en plaatsmaken voor enthousiaste reacties, geniet de pizzabakker net zo hard als de pizza-lovers.

bestel nu

Benieuwd naar de pizza's van Mathizza? Je vindt ze op de Elstrekenweg 30 in Zonhoven.Zoek op instagram naar @mathizza_homemade en bekijk wat ze deze week bakken !

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak