Vier efficiënte tips om het enthousiasme binnen jouw organisatie te vergroten


“Enthousiaste medewerker gezocht”. Gevonden! Maar hoe houd je ze nu enthousiast? En wat betekent dat nu eigenlijk, enthousiasme? Bij FarmFun betekent het: nú al genieten. Nú al vrolijk zijn. Ook in je werk. Wacht niet met genieten totdat je een vinkje kan zetten achter een taak. Hoe trek jij je kudde mee in die farmtastische leuze? Door een aantal van deze tips simpelweg toe te passen…

602F432A-4C38-49AF-A717-BD075406856B.jpegE82223C8-5C04-490C-9C29-F1EBF8E6CC76.jpegimage.jpgimage.jpg

1.       ENTHOUSIASME BESTAAT PAS ECHT ALS JE HET KAN DELEN

Geen beter voorbeeld dan kinderen. Als ze ergens enthousiast over zijn, staan ze te springen om dat te delen. Ook volwassenen die vol enthousiasme thuiskomen voelen die behoefte. Maar dan: niemand thuis. Frustrerend! Tegenwoordig biedt een simpel Bella’ke of een blije social media-post gelukkig redding. Enthousiasme, inspiratie en innovatie: het zijn echt héle hechte zusjes van elkaar. Vier én deel daarom niet enkel de grote successen, maar ook de kleintjes.


2.       STROOI HET ENTHOUSIASME ZELF ACTIEF ROND

Net zoals positieve en negatieve emoties is enthousiasme besmettelijk. Eén (niet-)enthousiaste koe-llega kan je volledige werksfeer bepalen. Dat het altijd even gemakkelijk is, beweren we niet. De makkelijkste optie ís natuurlijk om kritisch te zijn, dan ben je namelijk minder kwetsbaar. Maar kwetsbaarheid is dan op zijn beurt weer een bron van innovatie, creativiteit en verandering. Rolt er een koe-mplimentje binnen over je koe-llega in je mailbox? Strooi het rond!


3.       ZORG VOOR EEN EVENWICHTIGE EN CONTINUE STROOM AAN FEEDBACK

Stimuleer en waardeer de samenwerking met je koe-llega’s. Houd een helder, persoonlijk en kort één-op-één gesprek met verbeterpunten, maar voer een minstens even lang gesprek met enthousiaste feedback. (De vrees voor) negatieve feedback remt de flow en brengt allesbehalve enthousiasme teweeg. En oh ja, als je dan toch bezig bent: doe het op een opbouwende en constructieve manier.

SCHRIJF JE IN

4.       OMSCHRIJF DUIDELIJK HET DOEL VAN JE ORGANISATIE

Samen een doel nastreven, versterkt de flow van enthousiasme. Koe-mmuniceer op geregelde basis de doelen die je graag wil bereiken. Wat zal de toegevoegde waarde van je koe-llega’s zijn? Breng het hoger doel van de organisatie in lijn met die van de medewerkers.

Helpende hand nodig om (opnieuw) een stevige portie enthousiasme in je team te krijgen? Steek de horens eens bij elkaar op ons erf. Check onze activiteiten.

Teambuilding @ FarmFun

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak