Waarom een solar zwembadrolluik een goed idee is


Een zwembadrolluik is essentieel voor de lange levensduur van je zwembad. Het is stukken steviger dan het traditionele zwembaddekzeil, zorgt ervoor dat je zwembadwater beschermd is tegen vervuiling en is bovendien heel veilig en stevig. Bovendien biedt het veiligheid voor zowel mensen als huisdieren.

Maar heb je al eens gedacht over een solar zwembadrolluik? Bovenop bovenstaande voordelen staat een solar zwembadrolluik ook nog eens garant voor een daling van je energieverbruik.

Meer weten? Lees waarom een solar zwembadrolluik een geschikte aanvulling is op je zwembad!

Wat zijn de eigenschappen van een solar zwembadrolluik?

Een solar zwembadrolluik zoals dat van Covrex® is het resultaat van jarenlange expertise en ervaring. Dankzij dit rolluik dragen zonnestralen hun warmte over aan het water. Zo is er een graduele verspreiding van de warmte in het zwembadwater. 

Bij Covrex® bieden we twee soorten solar zwembadafdekkingen: de Covrex® Solar en de Covrex® Solar Lite. Beiden zijn voorzien van de volgende eigenschappen: 

  • uiterst robuuste structuur in polycarbonaat;
  • zo goed als onzichtbare condensatie in de lamellen bij de Solar Alu en de Solar Midnight;
  • slagvast;

De grote verschillen tussen deze twee uitvoeringen is dat de Covrex® Solar voorzien is van een anti-algenprofiel. Deze structuur is rechtstreeks in de lamellen geïntegreerd en zorgt ervoor dat de lamellen langer schoon blijven. De Lite-versie geniet van drie jaar garantie, terwijl je met de Covrex® Solar geniet van vijf jaar garantie. 

Uit welke uitvoeringen kan ik kiezen voor mijn solar zwembadrolluik?

Voor zowel de Covrex® Solar als de Solar Lite bestaan er verschillende uitvoeringen die elk een unieke look & feel creëren voor je buitenzwembad. 

Afhankelijk van je wensen en eisen vind je vast de ultieme zwembadafdekking die de perfecte aanvulling is voor je zwembad. 

Uitvoeringen van de Covrex® Solar

1. Covrex® Solar Alu : Het zilveren oppervlak van deze lamel geeft de Covrex® Solar eenhelder en glanzend effect, waardoor condensatie minder zichtbaar is.

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg

2. Covrex® Solar Blue : De diepblauwe afdekking is bijna transparant, wat zorgt voor een kortere opwarmtijd. De blauwe kleur geeft de indruk van een grotere diepte.

UP-TO-DATE met Emiel Jans | Hoe maak ik een goed blogbericht?

De zwembaden van LPW Pools worden standaard voorzien van een veiligheidsrand. Als er geen veiligheidsrand geïntegreerd is in het zwembad, kan het veiligheidsrolluik bevestigd worden met veiligheidshaken. 

Het is ook mogelijk indien gewenst een handrail te plaatsen net onder het waterniveau.


Een solar zwembadrolluik kan bovendien op verschillende manieren geplaatst worden. Dat hangt af van het aandrijfsysteem dat je kiest:

  • bovengronds;
  • terras;
  • onderwater.

Energiezuinig

De plaatsing van een solar rolluik zoals de Covrex® Solar of de Covrex® Solar Lite op een nieuw of bestaand zwembad (renovatie) zorgt voor aanzienlijke besparingen.

Een solar zwembadrolluik zorgt ervoor dat je minder verwarming nodig hebt dan wanneer je je zwembad uitrust met een standaard afdekking. Dat bespaart je een hoop kosten aan mazout of elektriciteit.


Je kan eveneens besparen op waterbehandelingsproducten doordat vuiligheden en micro-organismen in je zwembad voorkomen worden met solar lamellen. Een extra voordeel van de Covrex® Solar is het anti-algenprofiel, waardoor ook de vorming van algen tot een minimum wordt herleid. Goed voor je portemonnee, goed voor het milieu!

Tot slot, kan je eenvoudig besparen op onderhoudsproducten: je uiterst sterk solar rolluik mag in het begin van het seizoen met een hogedrukreiniger proper gemaakt worden op een afstand van minstens 50 centimeter.De investering voor de plaatsing van een automatisch rolluik op je zwembad is dankzij deze besparingen snel teruggewonnen!

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak