8 redenen om voor laserbeamers te kiezen


Laserprojectoren zijn nog steeds duurder dan de conventionele beamers met lamp, maar de kloof tussen deze 2 technologieën wordt alsmaar kleiner. De overstap maken wordt steeds meer de moeite waard.

Hieronder vind je de acht belangrijkste redenen waarom laser snel de enige manier van projecteren wordt en waarom wij denken dat het tijd is om over te stappen.

1. Geen vervanging van lamp meer

Bij conventionele beamers hebben de lampen een beperkte levensduur. Behalve dat het een ongewenst gedoe is om deze lamp telkens te vervangen, kosten ze vaak meer dan 200,- Euro. Een kostenpost die gedurende de levensduur van de beamer kan oplopen tot een aanzienlijk bedrag.

Laserprojectoren gebruiken echter helemaal geen lamp, dus is er geen vervanging vereist.

A&L Technics | Bedrijven Netwerkdagen

2. Tot 20.000 uur levensduur

In de jaren 90 ging een typische beamerlamp ongeveer 500 uur mee. Tegenwoordig halen sommige modellen 6.000 uur.

Los hiervan geeft een laserbeamer gedurende 20.000 uur een nagenoeg constante lichtopbrengst, daar waar conventionele lampen snel in helderheid verminderen.

Zelfs als je een beamer tot 40 uur per week gebruikt kom je nog steeds aan een levensduur van 10 jaar.

Schermafbeelding 2022-04-28 om 14.45.03.pngSchermafbeelding 2022-04-28 om 14.39.30.pngSchermafbeelding 2022-04-28 om 14.30.17.pngSchermafbeelding 2022-04-28 om 14.24.20.png

3. Geen filter nodig

Een conventionele lamp produceert veel warmte. Deze warmte heeft ook direct invloed op de LCD panelen, de filters en de lenzen. Hierdoor dient een ventilator constant lucht door de optiek en de lamp te blazen. Filters zijn dus nodig om stof ed. uit de beamer te houden.

Het kuisen of vervangen van stoffilters is weer een onnodig gedoe waarvan we zeker weten dat je het liever vermijdt.

Gelukkig produceren laserbeamers veel minder warmte. Daarenboven wordt de laser gekoeld via een gesloten vloeistof circuit (zoals bij laptops). Hierdoor is een stoffilter niet meer nodig.


4. Minder onderhoud

De noodzaak om lampen en filters voortdurend te vervangen betekend dat conventionele beamers regelmatig onderhoud vergen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Het feit dat laserbeamers vrijwel geen onderhoud nodig hebben is een onmiskenbaar voordeel.

5. Lagere kosten

Op het eerste zicht lijkt het erop dat conventionele beamers goedkoper zijn maar met alle bovenstaande punten is het de moeite waard om na te denken over je lange termijnplannen.

Met de voordurende noodzaak om lampen ed. te vervangen kan de totale kost van een laserbeamer vergelijkbaar of zelfs goedkoper zijn.

AFSPRAAK MAKEN

6. Laag energieverbruik

Lasers staan erom bekend om meer licht te produceren met minder energie. Bij conventionele beamers gaat er meer licht verloren aan strooilicht.

7. 24/7 gebruik

Laserbeamers zijn ontworpen om te werken, wanneer en hoe lang je wilt. Je hoeft je nooit zorgen te maken over oververhitting van de beamer. Zelfs non-stop gebruik, de klok rond, is geen probleem.

8. Instant aan/uit

De lampen van conventionele beamers hebben tijd nodig om op sterkte te komen waardoor je in het begin van een projectie tijd verliest. Ook bij het uitschakelen duurt het nog even voordat je de spanning mag wegnemen of je opnieuw kunt opstarten.

Laserbeamers starten daarentegen onmiddelijk op volle kracht en dienen niet af te koelen na gebruik.

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak