Demo Forum Jobs


Maar daar stopt het niet. Websites installeren cookies op je computer die gegevens over je verzamelen en doorsturen naar de beheerder(s) van die cookies. Zo weet Facebook bijvoorbeeld welke sites je bezoekt, waar je naar zoekt en wie je vrienden zijn. Als je ooit een foto hebt gepost op Facebook via je smartphone, heb je hen zelfs toestemming gegevens om in je fotoalbum te kijken. Die verzamelde gegevens worden doorverkocht aan bedrijven die dit vervolgens voor commerciĆ«le doeleinden gebruiken. U mag zich terecht de vragen stellen: Hoe is het zo ver kunnen komen?

We hebben onze privacy ingeruild voor comfort 

We kunnen gerust nog steeds naar de lokale bibliotheek gaan om daar informatie op te zoeken over een bepaald onderwerp, maar we gebruiken daar nu liever Google voor. Google komt op zijn beurt dan te weten dat ik (Emiel Jans uit Lanaken met IP-nummer xxxx) op zoek ben naar informatie rond dat onderwerp.


Zo weet Google dat het gerichte advertenties omtrent dat onderwerp naar mij kan sturen, en dat de kans dus groter is dat ik daar op zal klikken.Zo kunnen we bijvoorbeeld ook een wegenatlas in de auto leggen om zelf onze route uit te stippelen van A naar B, maar het is veel comfortabeler om een GPS te gebruiken.

Forum Jobs Klantendienst

Het gevolg is wel dat het bedrijf achter die GPS precies weet waar we naartoe gaan en wanneer we onderweg zijn. Zelfs als je de GPS niet gebruikt. WhatsApp en Gmail zijn handige gratis diensten die op alle toestellen werken, maar op hun beurt de inhoud van al onze berichten en mails scannen en analyseren om te weten te komen wat ons interesseert en bezig houdt. Handig is de stembediening van Samsung en Google om bijvoorbeeld je tv te bedienen, maar tegelijk worden alle gesprekken systematisch opgenomen en geanalyseerd om meer te weten te komen over jouw interesses etc. Niets mis met al die losstaande analyses van onze handelingen zou je denken? Tot je het totale plaatje bekijkt.


SCHRIJF NU IN

Meest recent

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo wordt je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer