Demo Forum Jobs


Maar daar stopt het niet. Websites installeren cookies op je computer die gegevens over je verzamelen en doorsturen naar de beheerder(s) van die cookies. Zo weet Facebook bijvoorbeeld welke sites je bezoekt, waar je naar zoekt en wie je vrienden zijn. Als je ooit een foto hebt gepost op Facebook via je smartphone, heb je hen zelfs toestemming gegevens om in je fotoalbum te kijken. Die verzamelde gegevens worden doorverkocht aan bedrijven die dit vervolgens voor commerciĆ«le doeleinden gebruiken. U mag zich terecht de vragen stellen: Hoe is het zo ver kunnen komen?

We hebben onze privacy ingeruild voor comfort 

We kunnen gerust nog steeds naar de lokale bibliotheek gaan om daar informatie op te zoeken over een bepaald onderwerp, maar we gebruiken daar nu liever Google voor. Google komt op zijn beurt dan te weten dat ik (Emiel Jans uit Lanaken met IP-nummer xxxx) op zoek ben naar informatie rond dat onderwerp.


Zo weet Google dat het gerichte advertenties omtrent dat onderwerp naar mij kan sturen, en dat de kans dus groter is dat ik daar op zal klikken.Zo kunnen we bijvoorbeeld ook een wegenatlas in de auto leggen om zelf onze route uit te stippelen van A naar B, maar het is veel comfortabeler om een GPS te gebruiken.

Forum Jobs Klantendienst

Het gevolg is wel dat het bedrijf achter die GPS precies weet waar we naartoe gaan en wanneer we onderweg zijn. Zelfs als je de GPS niet gebruikt. WhatsApp en Gmail zijn handige gratis diensten die op alle toestellen werken, maar op hun beurt de inhoud van al onze berichten en mails scannen en analyseren om te weten te komen wat ons interesseert en bezig houdt. Handig is de stembediening van Samsung en Google om bijvoorbeeld je tv te bedienen, maar tegelijk worden alle gesprekken systematisch opgenomen en geanalyseerd om meer te weten te komen over jouw interesses etc. Niets mis met al die losstaande analyses van onze handelingen zou je denken? Tot je het totale plaatje bekijkt.


SCHRIJF NU IN

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak