In 3 stappen naar de juiste boekhouder


De zoektocht naar de juiste boekhouder loopt niet altijd even gemakkelijk. Je bent natuurlijk op zoek naar iemand met kennis van zaken, een hands-on mentaliteit en een duidelijke visie. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je boekhouder kunt vertrouwen. Om jou tijd te besparen, hebben we 3 belangrijke stappen in de keuze van de juiste boekhouder opgelijst. Zo verlies je geen tijd bij het zoeken, en weet je meteen waar je op moet letten. 

Hashtags en social media groepen uitgelegd | UNIZO Limburg | Emiel Jans

1. Zoek een erkend boekhouder

Een erkend boekhouder is onderworpen aan de deontologie en regelgeving van het beroepsinstituut.  Enkel personen opgenomen op het tableau van dit instituut mogen het beroep van boekhouder uitoefenen.  Op de website www.itaa.be kan de lijst geraadpleegd worden. 

2. Bepaal zelf al je doelstellingen 

Een boekhouder of financieel adviseur zal jouw strategie mee bepalen, maar het is van groot belang dat je zelf al een duidelijk beeld schetst van jouw bedrijf, waar je naartoe wilt en hoe je dat precies gaat doen. 


3. Plan een proefgesprek in, stel duidelijke vragen en maak goede afspraken

Ga ten rade bij de boekhouder die volgens jou het best bij je bedrijf past en praat met de boekhouder in kwestie. Neem de vooropgestelde doelstellingen van jouw bedrijf mee, stel duidelijke vragen aan de boekhouder.

Vraag na hoe de boekhouders werken en vergelijk dat met jouw wensen:

  • Hoe vaak wil je samenzitten?
  • Wat verwacht je van je boekhouder?
  • Wanneer en hoe lever je jouw boekhoudkundige stukken aan?

In deze digitale tijd zorgt de technologie voor een verandering in de boekhoudsector. Kies dus geen boekhouder die weigerachtig staat tegenover digitalisering. Want tegenwoordig sturen banken je rekeninguittreksels digitaal door en is jouw dossier 24/7 online beschikbaar. Bespreek dat goed met potentiĆ«le boekhouders. Want een werkwijze die niet aansluit bij jouw verwachtingen, lokt alleen frustratie uit. 

hermans-elektriciteitswerken-houthalen-helchteren-marnik-hermans.jpegpeter-voets-huis-castermans-bilzen-hasselt.jpegpeter-voets-huis-castermans.jpeg

Ben je op zoek naar een boekhouder die jouw bedrijf in elke fase kan ondersteunen? 

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak