Gelden de verkeersregels op een parking?


Het gebeurt dagelijks, aanrijdingen op een parking van een supermarkt, een winkelcentrum, een voetbalstadion, een betaalparking in een stad, ...De vraag is of deze parkings vallen onder de definitie "openbare weg" en dus het Wegverkeersreglement van toepassing is.

Voorrangsregels | ANWB Verkeersveiligheid

In een recent arrest van het Hof van Cassatie wordt nogmaals benadrukt dat een parkeerterrein, zelfs wanneer dit afgebakend en slechts tegen betaling toegankelijk is, als een openbare weg kan worden gekwalificeerd op voorwaarde dat het parkeerterrein voor alle weggebruikers zonder onderscheid toegankelijk is.

handige-apps-voor-ondernemers.jpegimage.jpgimage.jpg

In het voorliggend arrest was het Hof van Cassatie van oordeel dat op parking C van Brussels Expo het verboden is te parkeren op de parkeerplaatsen die voorbehouden zijn voor personen met een handicap (artikel 25.1.14° Wegverkeersreglement).


Heeft u een aanrijding gehad/veroorzaakt op een parking en is er discussie wie hiervoor verantwoordelijk is, neem gerust contact op met ons kantoor. De kosten voor dit juridisch advies worden doorgaans betaald door uw rechtsbijstandsverzekeraar.

CONTACTEER ONS

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak