Bij lopen beweeg je voorwaartsLopen is een voorwaartse beweging, waarbij alle zijwaartse bewegingen een oorzaak van klachten kan zijn en je looprendement verlaagt wordt. Je romp moet zo stabiel mogelijk zijn zodat dat de basis is om je benen en armen voor-, achterwaarts te laten bewegen.

Elke beweging van je been heeft een invloed op de beweging van je tegenovergestelde arm. Je armbeweging neutraliseert de beweging die je tegenovergestelde been doet. Als je been voorwaarts gaat gaat je arm ook voorwaarts. Zet je bij het lopen je voeten meer naar binnen ( op de middenlijn lopen ) dan zullen je armen ook naar binnen, buiten bewegen.

Het belang van loopanalyse zit hem juist in het opsporen van de oorzaak van je foute loopbeweging. Is dit een gevolg van te zwakke spieren of gewrichten of zijn er spieren die te kort zijn in je been of heup, of is er een loop technische fout.De oplossing is spier versterkende of lenig makende oefeningen, trainen van core stability en of loop technische oefeningen. Voor iedereen een aangepast schema.

Meest recent

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo wordt je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer