Financieel succes voor elke dag


Zeker inzake betere financiële gewoontes blijkt het zetten van nieuwe stappen voor de meeste mensen géén vanzelfsprekendheid.  Je zou nochtans denken,  “verbeterde financiële resultaten, die wil ik ook.”

Maar die eerste stap zetten, ten koste van oude, foute gewoontes, daar ligt tegelijk de moeilijkheid én de sleutel tot jouw succes.

Hoe erg concrete stappen te nemen, dat lees je in mijn volgende blog.

Via deze blog wil ik je voorbereiden om  jouw slaagkans zo groot mogelijk te maken. Je zoveel mogelijk houvast geven bij jouw nieuwe gewoontes.

image.jpgimage.jpg104D722F-1904-4B2D-9F97-76ECFA68CAA2.jpegimage.jpg

Dat krijg je door écht te begrijpen waar gewoontes vandaan komen en wat hun reden van bestaan eigenlijk is.

Jouw hersenen zijn uniek maar tegelijk ook voorspelbaar.

Onze hersenen trachten ons te laten functioneren met zoveel mogelijk gemak.

Maak je in jouw leven een nieuwe situatie mee.  Kom je voor het eerst een probleem tegen, dan moeten jouw hersenen een besluit nemen.

Op zulke momenten is de neurologische activiteit in de hersenen zeer groot. Drukte door het analyseren van de situatie en het bewust besluiten hoe te reageren.

Hashtags en social media groepen uitgelegd | UNIZO Limburg | Emiel Jans

De hersenen hebben het druk met het opzetten van de meest effectieve aanpak.  Jouw hersenen zijn met andere woorden steeds bezig met het analyseren wat er vanbinnen bij je omgaat en van de omgeving om je heen.

Zo nu en dan leidt jouw nieuw bedachte aanpak tot een oplossing en voel je op zijn minst een heuse ‘beloning’.


Eens je een beloning hebt gekregen, verander je je strategie voor de volgende keer.  Je hersenen hebben de gebeurtenissen die vooraf gingen aan de beloning geregistreerd.  Hierachter zit elk menselijk gedrag.  Proberen, mislukken, leren, iets anders proberen.

Door iets vaker te doen worden de beloonde handelingen versterkt, er ontstaat een gewoonte.  Je zou kunnen stellen dat gewoontes betrouwbare oplossingen zijn voor terugkerende problemen in ons dagelijkse leven.  De gewoontes besparen onze hersenen veel energie en de noodzaak om druk aan de slag te moeten gaan.Verrassend is daarom dat een gewoonte danig kan zijn ingesleten zodat het terugkerende, minder fraaie resultaat als ‘normaal’ wordt beschouwd.

Zoals een rivier die diep in de rotsen is ingesleten en die geen andere kant meer uit kan dan de weg die al eeuwen gevolgd wordt. Zo gaan ook de hersenen van mensen tewerk die berusten. Ze gaan liever geen energie meer steken in de zoektocht naar een meer belonende uitkomst.   Onderzoekers stonden daar in eerste instantie van te kijken.  Maar zowel in de psychologie (individueel niveau) als in de sociologie (groepsniveau)  is het een gekend fenomeen.

De ‘financiële industrie’ maakt hiervan ook volop gebruik.  Zodra jouw gewoonte hun resultaat oplevert, is het al voldoende en zal men er alles aan doen om het te laten inslijten.

Zo zijn er heel veel mensen met slechte gewoontes, ze lijken tegen beter weten in, te berusten.  Al het positieve dat vooraan in deze blog wordt beschreven, lijkt voor hen niet haalbaar.  En toch kàn het anders, hoeft het zo niet te blijven, kunnen we het doorbreken.

Voor vandaag, bekijk nog even het bovenstaande en leg voor over 14 dagen pen en papier klaar om te werken aan het installeren van jouw nieuwe, goede, financiële gewoontes.

Ik bezorg je, zoals beloofd, tips hoe je concreet aan de slag kan en zal je ook helpen bij het ‘uitgommen’ van oude – slechte gewoontes.

CONTACT

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak