Brood eten gezond? Hoe kom je erbij?


Ik zie regelmatig voedingsadviezen verschijnen waar mijn haar van omhoog kruipt. Maar ieder zijn vrijheid uiteraard.Gisteren nog adviseerde iemand die met gezondheid bezig is een advies geven over brood beleg. Brood is niet gezond, tenzij je gaat voor glutenvrij brood of op z'n minst tarwe vrij brood. Of glutenvrij tarwemeel. We moeten we vezels opnemen dat zijn de borsteltjes voor onze darmen. Dit doen we door vooral groenten te eten. Nu ik begrijp wanneer het koud is dat we een boterham eten bij ons ontbijt of ons soepje. 

En het is ons ook aangeleerd. Vanwaar komt het? Wel de meeste mensen denken hier niet over na. Wel, dit is van uit het oorlogs verleden. ER was geen eten. Maar wie had er eten? Inderdaad ja de boeren. die hadden granen en koeien en zuivel. Zij hebben ervoor gezorgd dat de hongersnood ingevuld werd. En dan nog te verstaan dat Het graan van toen niet hetzelfde is als het graan van nu. Dit graan was natuurlijk.

Het brood werd op een andere manier gebakken. En er werden geen broodverbeteraars en andere additieven toegevoegd om een brood te komen zoals het brood van nu. Als je daar 1 snede brood van at, had je ( meestal, afhankelijk van je werk) voldoende gegeven. De granen worden in deze tijd zo gemanipuleerd je wil het niet weten. En dan nog maar te zwijgen dat onze darm niet gemaakt zijn om granen te verteren, onze dunnen darm is tussen 6 à 12 m lang en de tijd is te kort om de granen te verteren. Een schaap heeft een darm van 26 meter, die kunnen dat wij niet!.

En nu zeker in deze coronatijd, moeten we meer dan ooit zorgen dat onze darmen zuiver blijven en extra slijmvorming hebben door de granen/ brood dat wij eten. Dus denk na voor je de volgende boterham in je mond steekt.

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak