Solliciteren via videocall? 7 tips om je voor te bereiden!Digitalisering op de huidige arbeidsmarkt evolueert in een razendsnel tempo. De huidige Corona-uitdaging heeft ertoe geleid dat sollicitatiegesprekken per videocall voor recruiters niet meer weg te denken zijn.  
Maar hoe start je hieraan en waar dien je op te letten? Hoe kom je online zelfzeker over om de juiste eerste indruk te maken en jouw gesprekspartner te overtuigen?
Bij Talent&Passion kan je terecht voor coaching en ondersteuning, persoonlijk en volledig op maat. Wij helpen je niet enkel klaarstomen voor jouw videosollicitatie maar blijven nauw betrokken gedurende het hele selectieproces en volgen voor jou alles correct op.

7 tips om je voor te bereiden:
 

  1. Organiseer een juiste setting: Let op een nette achtergrond, zorg dat je niet gestoord wordt en houd rekening met lichtinval.
  2. Kies voor de juiste en neutrale kledij: Je ontmoet je recruiter dan wel niet fysiek, toch is het belangrijk om goed gekleed en verzorgd voor de camera te zitten. Je bent namelijk je eigen visitekaartje!
  3. Doe een technische check vooraf: Doe een test met vrienden of familie. Kijk of je camera en geluid goed werkt. Test vooraf welke videotool gebruikt zal worden (Skype, Teams, Zoom, …)
  4. Lichaamstaal is nog steeds belangrijk maar beweeg niet teveel voor de camera: zorg ervoor dat je camera op ooghoogte staat en tracht in de lens te kijken om oogcontact te maken. Zo kom je betrouwbaar over.  Zorg ervoor dat je rechtop zit. Glimlachen helpt om vriendelijk voor de dag te komen.
  5. Zorg ervoor dat je een glaasje water bij de hand hebt. Een glaasje water tijdens het gesprek drinken mag gerust wel.
  6. Bereid je gesprek voor zoals je anders zou doen: Houd je CV bij de hand, bereid de meest voorkomende vragen voor en check op voorhand de website van het bedrijf.
  7. Indien het de eerste keer is dat je een videogesprek doet, zeg dit gerust tegen jouw recruiter.

Maar vooral: BLIJF JEZELF!

© Talent&Passion

Referenties

In de kijker

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NUMMER #1 "Webdesigner Belgium": 

Uitstekend

4,8 uit 5 | gebaseerd op +430 GOOGLE REVIEWS

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

WEBSITE LATEN MAKEN?

Kies een Smart-Site en je wilt nooit meer iets anders

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Graag een afspraak